Efectele aerului conditionat asupra sanatatii

Publicat: 03 Mai 2012 | Actualizat: 03 Mai 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Aflati cum va puteti bucura de beneficiile pe care vi le poate oferi aerul conditionat fara consecinte negative. Aerul conditionat este esential pentru obtinerea confortului in zilele toride.

La fel ca si alte facilitati moderne, aerul conditionat are si dezavantajele sale care pot fi suficiente pentru a va face sa va ganditi de doua ori inainte de a achizitiona un aparat de aer conditionat.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Argumente pro si contra folosirii aerului conditionat

Problemele asociate cu aerul conditionat provin din folosirea excesiva a acestuia. Unii oameni considera ca se vor simti mai bine cu cat aerul conditionat functioneaza mai mult timp.

Aerul conditionat agraveaza efectele artritelor si nevritelor, de exemplu. Un alt inconvenient este ca aerul conditionat provoaca neplaceri celor care sufera de probleme ale sinusurilor. In plus fata de aceste reactii evidente la aerul conditionat pot sa apara si multe alte reactii mai subtile care pot sa afecteze in mod negativ sanatatea unei persoane.

Studiile care au avut ca subiecti atat persoane care au lucrat timp indelungat in birouri cu aer conditionat dar si in aer liber, au dovedit ca persoanele expuse la aerul conditionat sunt mai predispuse la raceli, gripe si alte afectiuni minore. De asemenea, s-a dovedit ca organismul este supus unui stres atunci cand trebuie sa treaca de la o temperatura ridicata la cea scazuta.

Chiar si aerul conditionat din interiorul autovehiculelor poate declansa probleme de sanatate. In interiorul aparatelor de racire au fost descoperite microorganisme care pot provoca serioase probleme respiratorii. Prin intermediul unitatilor de aer conditionat se pot raspandi diverse boli, cea mai cunoscuta fiind boala legionarului.

Avantaje si dezavantaje

Iata care sunt avantajele si dezavantajele folosirii aerului conditionat.

Avantaje:


Dezavantaje:


Nu uitati:


Email

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Aerul conditionat, riscuri si beneficii

10 metode de reducere a temperaturii in casa fara folosirea aerului conditionat

Legatura dintre aerul conditionat si infectiile respiratorii

Influenta poluarii asupra sanatatii

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Cum sa rezistati fara aer conditionat in timpul zilelor caniculare

Alergenii din aer

8 moduri simple si naturale de purificare a aerului din interior

Cum sa ramanem sanatosi pe timpul verii? 6 reguli de care trebuie sa tinem cont cu totii

Probleme de sanatate ale ochilor