Cardul de sanatate, blocat de doua saptamani! Astazi se incearca restartarea programului!

Publicat: 18 Iulie 2019 | Actualizat: 18 Iulie 2019

Dupa mai bine de doua saptamani in care platforma online care gestioneaza cardurile nationale de sanatate a fost blocata, astazi are loc "repornirea sistemului, dupa ce pe 16 iulie au fost facute teste legate de functionalitatea sistemului”, dupa cum a declarat pentru RFI purtatorul de cuvant al CNAS, Daniel Osmanovici.


Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ca “de la 5 iulie, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line in perioada 05 iulie 2019 si pana la remedierea PIAS, vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iulie 2019”.

Acest lucru a fost confirmat de purtatorul de cuvant al CNAS, Daniel Osmanovici, care a declarat, pentru sursa citata, ca medicii pot inregistra in offline toate operatiunile medicale, urmand ca, dupa repornirea sistemului aceste operatiuni sa fie inregistrate oficial.

Referitor la situatia in care, in aceasta perioada de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtatorul de cuvant al CNAS a declarat: "Cred ca puteti fi de acord cu mine ca nu exista pe lumea asta niciun sistem perfect, la orice institutie de pe planeta Pamant... Oamenii mor si cu un sistem, si fara un sistem.

Nu vreau sa sun cinic, dar nu e o chestiune pe care sa o spunem acum ca, pentru ca a picat sistemul, se intampla cele mai mari nenorociri de pe planeta Pamant fix in Romania. Mi-ar placea sa nu ne ducem in zona asta".

Zeci de mii de bolnavi romani care au nevoie de retete, de trimiteri sau operatiuni medicale au fost afectati de blocarea sistemului cardurilor de sanatate din ultimele doua saptamani.


Email

Cum poti avea eficient grija de ficatul tauCum poti avea eficient grija de ficatul tau

Citeste si despre:

Ce este cardul de sanatate cu acumulare?

Portia de Sanatate

Masuri pregatitoare sarcinii

Copiii au nevoie atat de mama cat si de tata

Dureri lombare

Ingrijirea pielii in sezonul rece

Protectie si regenerare hepatica direct din natura

Moartea celulelor canceroase prin mecanismul enzimei CYP1B1

Dieta South Beach

Adevarul despre constipatie

Efectele depresiei asupra organismului

Medicamente eliberate doar cu prescriptie medicala

Indicatii postextractionale - ce facem dupa o extractie