Afla cum obtii corpul dorit uitandu-te la TV

Publicat: 14 August 2020 | Actualizat: 14 August 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Despre stimularea musculara electrica (EMS)

Stimularea musculara electrica este o tehnologie bazata pe utilizarea electrozilor, prin care acestia, atunci cand fac contact cu pielea, trimit impulsuri neuromusculare fibrelor muschilor din respectiva zona, imitand contractiile musculare rapide rezultate din activitatea fizica.

Pentru ce este folosita stimularea musculara electrica:

1. Pierderea in greutate: Studiul din 2015 “Effects of high-frequency current therapy on abdominal obesity in young women: a randomized controlled trial” a surprins lumea medicala atunci cand a publicat concluziile finale: Stimularea musculara electrica are efecte semnificative in reducerea circumferintei taliei, a obezitatii abdominale si a grasimii subcutanate (grasimea de sub piele).

2. Tonifierea masei musculare si imbunatatirea puterii muschilor – “Stimularea simultana a mai multor fibre musculare faciliteaza activitatiile sportive, eficientizand procesele corpului, folosind in tandem fibrele musculare care in mod natural nu s-ar contracta impreuna.” Este una din concluziile studiului “Evolving Techniques and Indications in Peripheral Nerve Stimulation” din 2019, care a studiat efectul neurostimularii EMS asupra principalelor grupe musculare.

3. Recuperare, mentinere musculara si preventia atrofiei musculare – G. Shant Cofield, fondatorul The Movement Maestro, spune despre EMS: “Este unul dintre cele mai eficiente moduri de a reduce febra musculara si inflamatia. Un aparat de stimulare electrica este perfect pentru recuperare, impulsurile trimise catre muschi faciliteaza circulatia sangelui fara a mai fi nevoie de exercitii suplimentare”

Care sunt costurile terapiei EMS?

Utilizata in mare parte de atletii de top ai lumii, precum Cristiano Ronaldo si LeBron James, prima impresie ar fi ca numai cei cu venituri mari isi pot permite un tratament prin stimulare musculara electrica.

In realitate, un dispozitiv stimulator electric de calitate, care poate fi folosit pentru mai multe sedinte costa intre 40 si 1000 de lei, in functie de grupele de muschi pe care le vizeaza.

Recomandari dispozitive EMS:

In Romania, principalul comerciant de dispozitive EMS este Edino.ro.

Recomandam Stimulatorul Muscular Electric pentru cei care doresc sa tonifice muschii abdominali, bicepsii sau muschii coapselor si sa reduca grasimea din zonele respective.

Acesta se poate achizitiona aici: https://edino.ro/produs/stimulator-muscular-electric/
Pentru stimularea, tonifierea muschilor fesieri recomandam Stimulatorul de muschi fesieri
Acesta se poate achizitiona aici: https://edino.ro/produs/stimulator-muschi-fesieri/


Surse:
Banks GP, Winfree CJ. (2019) „Evolving Techniques and Indications in Peripheral Nerve Stimulation for Pain”. Neurosurg Clin N Am.9;30(2):265-273. doi:10.1016/j.nec.2018.12.011
Jin-Seop K., (2015) “Effects of high-frequency current therapy on abdominal obesity in young women: a randomized controlled trial”,Department of Physical Therapy, College of Health Science, Sunmoon University, Republic of Korea;


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

Citeste si despre:

Pierderea mirosului - o veste buna pentru pacientii cu COVID-19?

Ai dinti sau masele lipsa? Afla ce poti face

Alunitele: ce sunt si ce trebuie sa stim despre ele?

COVID-19 se transmite prin consumul de alimente? Ce spune Protectia Consumatorului?

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson produce un raspuns imunitar puternic. Studiu preliminar

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Sanatatea articulatiilor cu remedii naturale

Britanicii fac primele teste cu vaccinuri anti-COVID pe voluntari infectati intentionat cu SARS-COV-2

O aplicatie mobila afiseaza cate cazuri de COVID-19 sunt intr-o anumita zona a lumii

Johnson & Johnson incepe testele finale al vaccinului anti-COVID

1.767 de noi cazuri de COVID-19. Aproape 500 de bolnavi internati la Terapie Intensiva

1 din 7 voluntari care au primit vaccinul rusesc a prezentat efecte secundare