Zaharul poate provoca dependenta si probleme comportamentale - studiu

Publicat: 12 Decembrie 2008

Zaharul poate provoca dependenta si probleme comportamentale si neurochimice, similare cu cele produse de droguri, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea Princeton din New Jersey, informeaza Reuters.

Cercetatorii au administrat apa cu zahar soarecilor de laborator, demonstrand astfel ca zaharul produce efecte secundare asemanatoare cu cele produse de consumul de droguri. De asemenea, cercetatorii au observat o crestere a substantei chimice dopamina in creierul soarecilor de laborator care au primit, timp de trei saptamani, apa cu zahar la micul dejun.

Studiul americanilor demonstreaza, astfel, existenta unei legaturi intre abuzul traditional de substante (droguri) si dezvoltarea unei dependente pentru o substanta naturala, in acest caz zaharul.

Sursa NewsIn


Email

Vitoral B12 spray oral - Puful tau de vitalitate! Cu dispersie eficienta pe intreaga mucoasa orofaringiana!Vitoral B12 spray oral - Puful tau de vitalitate! Cu dispersie eficienta pe intreaga mucoasa orofaringiana!

Candidoza vaginala nu ar trebui sa iti stea in cale. Ce trebuie sa stii despre afectiune.Candidoza vaginala nu ar trebui sa iti stea in cale. Ce trebuie sa stii despre afectiune.

Citeste si despre:

Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii

Dementa

Deficitul de Vitamina D si impactul asupra organismului!

O imunitate puternica din timp se construieste

Solutia naturala pentru vaccinare eficienta si sigura

Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD)

Alzheimer