Unul din patru oameni nu isi acopera gura cand tusesc sau stranuta

Publicat: 02 Decembrie 2010 | Actualizat: 02 Decembrie 2010

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Desi exista destule boli care se raspandesc prin tuse si stranut, majoritatea oamenilor ignora acest aspect. Un sondaj efectuat in timpul epidemiei de gripa porcina, a dezvaluit ca una din patru persoane nu isi acopera gura atunci cand tusesc sau stranuta in public.

Cei mai multi isi folosesc mainile pentru a opri germenii pe care i-ar putea imprastia in urma manifestarilor unei gripe sau raceli. Aceasta metoda nu este eficienta pentru a impiedica transmiterea bolii, decat daca va dezinfectati imediat mainile.

Autorul studiului, profesorul Nick Wilson, de la Universitatea Otago din Wellington, Noua Zeelanda, a explicat:"Cand tusiti si va tineti mana la gura, virusii vor ajunge pe mana dvs. Daca atingeti, apoi, clanta usii, mobilierul si alte lucruri, iar alte persoane le ating in urma dvs., virusii pot fi contactati."

Profesorul Wilson si studentii sai au urmarit pe ascuns sute de oameni care au stranutat si au tusit intr-o statie de tren, un centru comercial si intr-un spital din Wellington, Noua Zeelanda. Studiul, prezentat la o conferinta de boli infectioase din Atlanta, a constatat ca 26,7% din totalul persoanelor care stranutau si tuseau, nu isi acopereau gura. 30 de oameni au folosit servetele si unul din 77 si-a folosit cotul. Cercetatorii, au remarcat destul de multi oameni care au scuipat pe podea, de mai multe ori, inclusv in interiorul spitalului.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt îavans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Remedii excelente impotriva respiratiei urat mirositoare

Evolutia limfomului non - Hodgkin in sarcina

Trombofilia poate fi acum depistata din timp! Un test genetic iti arata predispozitia pentru Trombofilie

Igiena corpului - dusul

Detoxifierea ficatului - necesitate sau capriciu?

6 ingrediente naturale pentru imunitate

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede

Chirurgia leziunilor de ligament incrucisat anterior - recomandari de exercitii fizice

Cum sa va protejati auzul?

Trateaza parodontopatia (parodontoza) acasa in timpul liber

Infertilitatea la barbati - generalitati

Aflati de ce va simtiti obositi tot timpul si cum sa combateti acesta stare