Riscurile administrarii hormonilor de crestere

Publicat: 17 Ianuarie 2007


Persoanele cu varste mai inaintate care vor sa intinereasca luand hormoni ar putea sa fie dezamagite deoarece tratamentul ofera cateva beneficii, dar si riscuri clare.
Cercetatorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat 31 de studii care includeau informatii despre mai mult de 500 de persoane in varsta care au luat hormoni.
Singurul efect pozitiv al administrarii acestor hormoni a fost o usoara imbunatatire in ceea ce priveste masa musculara.
Principalele efecte negative ale acestor hormoni au fost inflamatiile articulatiilor si durerile acestora, precum si afectiuni ale oaselor carpiene si nervilor din zona respectiva.
De asemenea, in urma administrarii acestor hormoni poate creste riscul de imbolnavire de diabet, insa acest aspect nu a fost foarte clar determinat.
Autorii cercetarii sustin nevoia efectuarii de noi studii pentru determinarea cat mai clara a beneficiilor si a riscurilor care apar in urma adiministrarii de hormoni.
Hormonii de crestere sunt produsi in mod natural de glanda pituitara de la baza creierului, dar nivelul producerii lor scade odata cu inaintarea in varsta.
Insa acesti hormoni contra imbatranirii sunt produsi si sintetic, in Statele Unite intre 25.000 si 30.000 de persoane luand astfel de hormoni in 2004.


Email

Citeste si despre:

Riscurile asociate si contraindicatiile utilizarii anticonceptionalelor

Durerea mamara (mastalgia)

Steroizii anabolizanti

Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii

Febra

Ai urmat un tratament medicamentos? Ficatul are urgent nevoie de protectie si regenerare!

Cum ingrijim o rana infectata?

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor dn Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

Pilulele contraceptive

Sindromul Cushing - hipercorticismul

Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca

Diabetul gestational sau diabetul de sarcina

Beneficii ale contraceptiei hormonale