Probiotice pentru o digestie usoara de Sarbatori

Actualizat: 23 Decembrie 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O alimetatie bogata in grasimi si zaharuri influenteaza negativ flora intestinala, crescand riscul de a ne confrunta cu diverse probleme gastro-intestinale (diaree, constipatie, gaze, crampe) si chiar de a dezvolta o boala cronica sau obezitate.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au demonstrat ca majoritatea modificarilor negative ale microbiomului sunt reversibile, iar flora intestinala poate sa fie imbunatatita cu ajutorul probioticelor.

Ce sunt probioticele?

Termenul de probiotic provine din alaturarea cuvintelor grecesti „pro” si ”bios”, ce se traduc „pentru viata”.
Probioticele sunt microorganisme (bacterii prietenoase) care ofera beneficii pentru sanatatea organismului uman. Acestea ajuta digestia si imbunatatesc absorbtia de nutrienti.

Probieticele se gasesc in mod natural in alimentele fermentate, dar puteti sa le gasiti si in suplimente alimentare.

Probioticele si digestia

Cercetarile efectuate pe tulpinile Lactobacillus si Bifidobacterium au confirmat ca probioticele ajuta in problemele digestive, precum gaze, crampe , diaree, constipatie, Boala Crohn, Boala inflamatorie a intestinului, Sindrom de colon iritabil, intoleranta la lactoza sau colita ulcerativa.


In 2010 s-a descoperit ca B. Lactis si L.casei au fost eficiente in ameliorarea constipatiei. Studiul a implicat atat adulti, cat si copii.

Orice probiotice care nu apartin genurilor Lactobacillus si Bifidobacterium s-ar putea sa nu fie sigure si este nevoie de mai multe cercetari inainte de a fi utilizate.

Pentru a obtine toate beneficiile probioticelor, cresteti consumul acestora zilnic, fie prin intermediul unor surse naturale (muraturi, kefir, iaurt, kombucha) sau cu ajutorul unor suplimente alimentare.

Alimentele care contin probiotice trebuiesc consumate in cantitati ridicate pentru ca organismul nostru sa se bucure de toate beneficiile. Spre exemplu, kefirul contine 15-20 unitati formatoare de colonii (UFC) per cana, iar medicii recomanda de la 1 miliard la 10 miliarde UFC zilnic. O solutie optima pentru administrarea unui numar suficient de UFC-uri o reprezinta administrarea unor suplimente cu probiotice.

De asemenea, pentru o eficacitate maxima, medicii ne recomanda sa luam probiotice chiar inainte de a manca sau in timpul mesei, nu dupa ce am mancat.

Beneficii

Probioticele pot ajuta in problemele asociate cu absorbtia nutrientilor, diaree, constipatie, colesterol marit, intoleranta la lactoza si crestere in greutate. Reducerea efectelor secundare ale oricareia dintre problemele de mai sus va poate imbunatatii calitatea vietii.

S-au studiat, de asemenea, probioticele pentru beneficiile lor aduse sanatatii psihice, orale si dermatologice.

Deoarece probioticele sunt administrate pe cale orala, eficacitatea lor depinde de cat de bine pot rezista la mediul foarte acid al stomacului si tractului gastrointestinal. Probioticele de cea mai inalta calitate vor trece prin stomacul tau intacte si se vor muta in intestine, acolo unde sunt absorbiti nutrientii.

MEGA BIOTIC are eliberare prelungita si rezistenta la aciditatea gastrica, asigurand supravietuirea probioticelor pana in intestine. MEGA BIOTIC garanteaza 20 miliarde UFC si cel mai mare numar de tulpini probiotice - 15 tulpini lactice benefice care maresc spectrul afectiunilor care pot fi combatute + zinc, pentru intarirea imunitatii.

MEGABIOTIC are eficienta dubla dovedita, atat in cazul diareei, cat si in cazul constipatiei, si cea mai larga adresabilitate: pentru intestinul gros (Bifidobacterium) si pentru intestinul subtire, (Lactobacillus).

MEGABIOTIC:
• se asociaza antibioticelor;
• reduce bacteriile daunatoare si reface flora intestinala protectoare;
• este util in disbioze (balonare, flatulenta);
• stimuleaza digestia si regleaza tranzitul intestinal (diaree / constipatie);
• indigestie, colon iritabil;
• intolerante alimentare (gluten, lactoza);
• intareste functia imunitara;
• are efect antiviral, antifungic, antiparazitar; combate infectiile (precum cele cauzate de H. Pylori, infectii vaginale, urinare, cutanate, pulmonare);
• sustine sanatatea orala.

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din natura!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Probioticele Cum va protejeaza probioticele sanatatea Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii? Probioticele amelioreaza simptomele sindromului de colon iritabil Probioticele, adjuvanti excelenti in prevenirea racelii Spirulina, o comoara pentru sanatate! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio 15 alimente bogate in probiotice Un probiotic nou uimeste medicii Cand si de ce trebuie sa luam probiotice? Cand si de ce se administreaza probioticele? Beneficiile mai putin stiute ale probioticelor 5 mituri despre administrarea probioticelor vaginale
Cere sfatul medicului ×