Potrivit unui studiu galiu ar putea fi un agent antibacterian eficient

Publicat: 26 Aprilie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


O abordare in dezvolatarea noilor strategii antibacteriene apartinand cercetatorilor de la Universitatea Washington este de a limita cantitatea de fier, esentiala pentru cresterea bacteriana, la care bacteriile au acces. Aceste noi strategii antibacteriene sunt necesare datorita faptului ca din ce in ce mai multe bacterii sunt rezistente la antibiotice si deoarece antibioterapia nu este eficienta in eradicarea infectiilor bacteriene cronice.
Studiul arata faptul ca galiul (Ga) care este similar chimic cu fierul poate distruge sisteme biologice prin substituirea fierului si poate inhiba cresterea in vitro a Pseudomonas aeruginonsa, chiar si pentru tulpinile de P. Aeruginonsa rezistente la multiple antibiotice, tulpini izolate la indivizii cu fibroza chistica. Ga a impiedicat de asemenea formarea de biofilme de catre P. Aeruginonsa comunitatile bacteriene multicelulare responsabile pentru infectiile bacteriene cronice si a distrus atat bacteriile libere cat si pe cele din biofilme. In plus, prin inhalarea de Ga, soarecii au fost protejati atat impotriva infectiilor pulmonare acute cat si cronice cu P. Aeruginonsa. Intrucat Ga este deja aprobat de FDA (Food and Drug Administration) pentru tratamentul hipercalcemiei maligne, aceste date sugereaza faptul ca Ga ar putea constitui o noua terapie promitatoare pentru tratamentul infectiei cu P. Aeruginonsa, o cauza majora de infectie la indivii cu fibroza chistica si infectie nosocomiala.

Email

De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?De ce apar tulburari ale circulatiei venoase?

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Bolile determinate de mediu

Sedentarismul - efecte asupra sanatatii

Iti faci fotografii zilnic? Afla de ce tulburare suferi daca nu rezisti tentatiei

Mamoplastia de reductie

Cafeaua previne depresia

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Tusea – ce rol are si cum o tratam in functie de felul ei?

4 lucruri pe care oamenii cu dureri cronice le au in comun

6 lucruri importante despre inteligenta si IQ

Ingrijirea pielii la barbati

Stilul de viata si aparitia cancerului

5 simptome ale hipertensiunii. Esti in pericol?