Pot alimentele cu continut crescut de lipide sa creasca fertilitatea la femei?

Publicat: 08 Martie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


Rezultatele unui nou studiu au gasit o legatura neasteptata intre alimentele cu continut crescut de lipide si cresterea fertilitatii si alimentele sarace in lipide si infertilitate. Rezultatele au fost obtinute in urma unui studiu desfasutrat pe o perioada de opt ani pe un lot de 18555 femei casatorite.
Cercetatorii au descoperit cu surprindere ca:
- femeile care mancau de doua sau mai multe ori pe saptamana portii de alimente cu continut scazut de lipide au avut cu 87% mai mare riscul de a avea probleme ovulatorii decat femeile care consumau una sau nici o portie de alimente cu continut scazut de lipide.
- femeile care mancau una sau mai multe portii de alimente cu continut crescut de lipide pe zi au avut cu 27% mai mic riscul de a dezvolta probleme ovulatorii fata de femeile care consumau una sau nici o portie de alimente cu continut crescut de lipide in fiecare zi.
Cercetatorii au observat ca in timp ce alimentele cu continut crescut de lipide par sa creasca fertilitatea chiar si cele mai mici portii din aceste alimente par sa aiba acest efect insa acest rezultate nu ar trebui sa incurajeze femeile sa consume cantitati mari de produse alimentare cu continut crescut de lipide pentru ca aceste ar avea efecte negative pe termen lung asupra fertilitatii si sanatatii in general.
Daca femeile ar dori sa incerce acest tip de alimente, cercetatorii le sfatuiesc sa consume aceste alimente pentru o perioada limitata de timp (atunci cand incearca sa ramana insarcinate) fara a face modificari permanente ale dietei; iar recomandarea medicilor este ca femeile ar trebui sa consume alimente cu continut crescut de lipide doar daca isi mentin in limite normale aportul caloric.


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

10 alimente care contin grasimi sanatoase

Alimente care pot scadea tensiunea arteriala

Alimente surprinzator de bogate in zahar

Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima

Grasimile benefice si nocive din alimente

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural!

Alimentele care ingrasa pe timpul verii

Dieta pentru stimularea fertilitatii

Cum influenteaza alimentatia sanatatea orala?

Fructe si legume care ard grasimile

Retete fara gluten pentru Craciun