Mucegaiul si starile de depresie

Publicat: 31 August 2007

mucegai,depresie,cipercaConform unui studiu realizat de cercetatorii de la "Brown Medical School in Providence", mucegaiul poate fi una din cauzele declansatoare ale depresiei.

Mucegaiul (ciuperca saprofita sau parazita), irita tractul respirator superior, provocand tuse, ingreunarea respiratie si simptome astmatice. Conform acestui studiu, prezenta mucegaiului in case este asociat cu cresterea ratei de depresie. Cercetatorii explica faptul ca unele tipuri de mucegai sunt toxine, iar expunerea la acestea poate hipoactiva zone din creier corespunzatoare activitatii emotiilor.

Cercetatorii au studiat date obtinute de la Organizatia Mondiala a Sanatatii; un lot de 5.882 de adulti din 8 orase europene. Cercetatorii au chestionat participantii la studiu in privinta prezentei sau absentei simptomelor de depresie, precum lipsa poftei de mancare sau insomnii. In urma raspunsurilor primite, cercetatorii au concluzionat ca persoanele care prezentau semene ale depresiei, traiau in medii, in care era prezent mucegaiul. Studiul sugereaza faptul ca o casa bine ingrijita ofera o viata mai sanatoasa. Mesajul pe care cercetatorii vor sa il transmita prin acest studiu este ca modul in care este sau nu ingrijita o casa, influienteaza starea de sanatate.

Pentru a preveni aparitia mucegaiului, cercetatorii recomanda ca bucataria si baia sa fie cat mai uscate si cat mai bine ventilate.


Email

Sustine functia renala si creste natural imunitateaSustine functia renala si creste natural imunitatea

Citeste si despre:

Pericolele nestiute din casa ta: umiditatea si mucegaiul

8 moduri simple si naturale de purificare a aerului din interior

Anemia feripriva- simptome, cauze si remedii naturale

Nutriensa – gama de suplimente alimentare a companiei Antibiotice

Ce trebuie sa stii despre infectiile urinare: simptome si tratament

Rinita alergica - inflamatia alergica a mucoasei nazale

Sindromul cladirii bolnave si efectele sale