Cum te ajuta specialistii farmacisti cand te confrunti cu o problema de sanatate?

Actualizat: 11 Noiembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

La modul general, farmacistii sunt experti in medicamente si produse farmaceutice care te pot ajuta in rezolvarea diferitelor probleme medicale. In calitate de profesionisti in domeniul medical, sfaturile furnizate de ei pot fi urmate cu incredere de pacientii care apeleaza si le cer ajutorul.

Farmacistii pot recomanda medicamente cu efecte usoare sau moderate, care se elibereaza fara prescriptie medicala, pentru afectiuni precum: gripe, raceli, dureri localizate in diferite zone ale corpului, probleme digestive, leziuni minore etc.

Prin pregatirea de care au beneficiat, farmacistii isi pot da seama in functie de simptomele pe care le prezinta pacientii lor daca acestia se pot vindeca prin utilizarea unor tratamente fara prescriptie medicala, sau au nevoie de un consult de specialitate.

Farmacistii Ana Maria, o echipa de specialisti de top in domeniul serviciilor medicale

Pregatirea formala de care trebuie sa beneficieze orice farmacist este reglementata prin legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. in art. 587 al acestei legi se mentioneaza faptul ca si ulterior obtinerii unei diplome de licenta in studii farmaceutice, farmacistii trebuie sa-si continue pregatirea profesionala si sa se specializeze.

De la aceasta premisa se pleaca in cadrul Farmaciei Ana Maria si pentru selectia celor mai competenti farmacisti care sa poata oferi pacientilor lor servicii medicale de inalta calitate. Provocarile la care este supus un farmacist Ana Maria nu iau sfarsit odata cu obtinerea unui post in cadrul echipei, ci continua pe tot parcursul carierei sale.

De aceea, din criteriile de selectie nu fac parte doar absolvirea Facultatii de Farmacie si obtinerea unui aviz de libera practica, ci si experienta in domeniu, cu precadere in cadrul unei farmacii cu circuit deschis, orientarea catre relatia cu pacientul, abilitati extraordinare de comunicare, precum si cunostinte de operare a calculatorului, atat de necesare in contextul digitalizarii.

De ce sa apelezi la un farmacist Ana Maria cand ai o problema de sanatate?

Avantajele unei vizite la Farmacia Ana Maria si consultarea unui angajat specialist in domeniul sanatatii atunci cand tu sau un membru al familiei tale se confrunta cu o problema de sanatate sunt nenumarate.

In primul rand, farmacistii Ana Maria sunt mereu la curent cu tot ceea ce este nou pe piata in domeniul tratamentelor medicale, atat in ceea ce priveste utilizarea medicamentelor eliberate cu prescriptie medicala, cat si a celor care nu necesita existenta unui astfel de document. De aceea, ei isi informeaza pacientii cu privire la beneficiile tratamentelor pe care acestia urmeaza sa le puna in practica, dar si in legatura cu potentialele efecte adverse.

Mai mult, farmacistii Ana Maria sunt apti de a oferi sfaturi de specialitate in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos, dar incurajeaza si vizitele la doctor atunci cand este cazul.

In functie de gravitatea afectiunilor medicale cu care se confrunta pacientii lor, farmacistii Ana Maria isi pot da seama daca este necesar sau nu un diagnostic din partea unui medic specialist. Ei sunt capabili sa identifice nevoile pacientilor lor pe baza simptomelor prezentate de acestia si sa recomande solutii tinand cont de o serie larga de factori cum ar fi varsta, starea de sanatate, dar si bugetul celor care le solicita serviciile.

Mai multe detalii pe https://farmaciaanamaria.ro

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Bolile care ne strica vacantele: enterocolita si diareea calatorului. Cum ne ajuta probioticele in concedii? Cum te ajuta psihoterapia. Psiholog sau psihiatru? Cum puteti ajuta persoanele cu cancer la san Diabetul de la A la Z si cum pot ajuta acizii grasi OMEGA-3 Cum sa ajutati copilul sa dezvolte o imagine de sine pozitiva Sedentarismul si bolile pe care le ascunde. Afla cum te ajuta miscarea regulata! Cat este normal sa te ingrasi in sarcina si cum te ajuta suplimentele prenatale? O noua era a ingrijirii seniorilor: Confort, demnitate si respect Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? Cum poate sti o femeie cand este fertila? Remedii ayurvedice: cum ne ajuta toamna Cum te ajuta melatonina Cum va ajuta exercitiile fizice sa va cresteti nivelul de testosteron Vitaminele: cum ne ajuta organismul si cum prevenim carentele Depresie sau anxietate: cum ne ajuta psihoterapia? Legea farmaciei
Cere sfatul medicului ×