Cum sa te mentii sanatos?

Publicat: 21 Iunie 2007 | Actualizat: 05 Iulie 2009


Sanatatea te se poate imbunatatii si prin inbunatatirea starii de sanatate a planetei. Acesta este subiectul unui articol al departamentului de sanatate de la Universitatea Harvard care pentru imbunatatirea starii de sanatate sugereaza urmatoarele:

1. Mergi pe jos sau cu bicicleta la serviciu. Combina exercitiile fizice si pe cat posibil introdu-le in activitatea ta zilnica, reducand in acest fel consumul de combustibil si emisiile poluante.
2. Culca-te seara devreme. Studiile au aratat ca exista o relatie directa intre durata scurta de somn si obezitate. In acelasi timp televizoarele si computerele care te tin treaz pana seara tarziu sunt mari consumatoare de electicitate.
3. Opreste incalzirea si aerul conditionat. Oamenii isi pastreaza temperatura corporala constanta prin ajustarea metabolismului. Atunci cand temperature ambianta este in jur de 20 de grade Celsius, corpul uman consuma foarte putine calorii pentru mentinerea constanta a temperaturii corporale. Asadar prin ajustarea termostatului corporal iti activezi metabolismul si in plus reduci si consumul de energie.
4. Consuma carnea de peste inteligent. Consumul de carne de peste este sanatos din mai multe puncte de vedere insa unele specii de peste sunt predispuse la contaminarea cu poluanti iar altele sunt in pericol de disparitie prin pescuirea excesiva.
5. Consuma fructe si legume specifice zonei unde traiesti. Transportul fructelor si legumelor pe distante foarte mari consuma foarte multa energie asa ca da o sansa fructelor si legumelor indigene.
6. Nu lua mai multe medicamente decat ti-a prescris medical. Organismul utilizeaza doar o fractiune din medicamentele administrate, restul fiind excretate. Substantele farmaceutice care ajung in apele reziduale altereaza echilibrul ecosistemului.


Email

Citeste si despre:

Cum sa-ti mentii bronzul intact chiar si dupa vara

Cum iti mentii sanatatea ficatului

Cum sa iti mentii silueta de sarbatori

Vitamine pentru un bronz sanatos

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Cum o mentinem sanatoasa?

Da volum vocii tale cu gama Otosan!

Rezolutia pe 2020 - simte-te bine in pielea ta!

Probiotice pentru o digestie usoara de Sarbatori

Portia de Sanatate

Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar!

Portia de Sanatate

8 moduri de a va mentine sanatatea gurii

Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima