Ce trebuie sa faca angajatorii pe timp de canicula?

Publicat: 10 August 2010 | Actualizat: 10 August 2010

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Ministerul Sanatatii recomanda tuturor agentilor economici sa isi readapteze programul de lucru in zilele cu temperaturi ridicate astfel incat sa protejeze sanatatea angajatilor.

Sectoarele de activitate economica vizate sunt cele in care salariatii lucreaza in aer liber (constructii, agricultura, activitati portuare, autostrazi) sau acolo unde este vorba despre aglomerari sau spatii inchise asa cum este cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, brutarii, etc.

Pentru protectia persoanelor incadrate in munca si ameliorarea conditiilor de munca, este recomandat ca angajatorii sa reduca intensitatea si ritmul activitatii fizice in zilele cu temperaturi inalte. De asemenea, este bine sa asigure ventilatia la locurile de munca si sa se permita alternarea efortului dinamic cu cel static, precum si a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite.

Pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor, angajatorul are obligatia de a asigura apa, cate 2-4 litri/pers/schimb, de a asigura echipamentul individual de protectie si dusuri.

Angajatorii care nu pot asigura aceste conditii au obligatia ca, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor, sa aplice masuri vizand reducerea duratei zilei de lucru, esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru si, in cazuri speciale, intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit prevederilor legale.


Email

Reduce oboseala si extenuareaReduce oboseala si extenuarea

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Intarcarea bebelusului, ce trebuie sa faci si ce nu?

Efortul fizic pe timp de canicula

Simti ca nu iti mai ajunge timpul? Iata ce trebuie sa faci ca sa devii eficient

Simti ca pierzi timpul si nu iti poti indeplini sarcinile? Afla care sunt cauzele si ce trebuie sa faci ca sa scapi de problema

Cum sa rezistati fara aer conditionat in timpul zilelor caniculare

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Telemedicina a devenit oficiala si in Romania! Ce servicii medicale video pot fi acordate de la distanta

Stresul si efectele sale asupra sanatatii

Cum sa iti protejezi inima pe timp de canicula

Alimente si bauturi de consumat si de evitat pe timp de canicula

Cat sex trebuie sa faca o persoana. Afla ce beneficii aduce amorul asupra organismului

Cand trebuie sa faci o ecografie mamara sau o mamografie

Ai suferit un infarct miocardic acut? Ce schimbari trebuie sa faci in stilul tau de viata