6 Mai - Ziua Mondiala a Astmului

Publicat: 06 Mai 2009

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Sute de bucuresteni de toate varstele au participat la manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Astmului, organizate marti, 5 mai, in Parcul Herastrau, unde s-au implicat intr-o multime de actiuni - de la teste speciale pana la concursuri de desen. Manifestarea a fost initiata de compania AstraZeneca, in parteneriat cu Societatea Romana de Pneumologie.
ziua mondiala a astmului

Cu aceasta ocazie, aproximativ 200 de bucuresteni si-au facut gratuit teste de spirometrie, importante pentru diagnosticarea si monitorizarea astmului bronsic si au primit consiliere din partea specialistilor. De asemenea, au fost impartite 13.000 de baloane in tot orasul, inclusiv in Parcul Herastrau, pe care doritorii le-au umflat in semn de solidaritate cu persoanele afectate de astm. Astfel, pret de cateva clipe, oamenii au putut intra in pielea astmaticilor.

Totodata, acestei actiuni i s-au alaturat si 1.000 de elevi ai claselor a IV-a, proveniti din 15 scoli generale si 4 licee din Sectorul 1 al capitalei. Copiii au realizat desene pe tema „Respir usor si iubesc aerul ”, pe care le-au adus ieri in Parcul Herastrau, iar efortul si talentul le-au fost rasplatite cu daruri: bandane, baloane si pixuri.

De altfel, organizatorii Zilei Mondiale a Astmului i-au invitat sa realizeze desene pe aceeasi tema pe toti participantii, indiferent de varsta. Astfel, au fost amenajate in parc mai multe sevalete.
Pe tot parcursul actiunii, atmosfera a fost animata de 4 clovni, alaturi de care bucurestenii au avut prilejul sa faca fotografii. in plus, au fost montate si aparate speciale pentru baloane de sapun, spre incantarea tuturor vizitatorilor.

Participantii la eveniment au primit baloane, sepci, bandane, tricouri si pixuri.
Mentionam ca proiectul privind Ziua Mondiala a Astmului a fost sustinut si de Primaria Municipiului Bucuresti, de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 1, precum si de Inspectoratul scolar al Sectorului 1.


Email

Confort si relaxare pentru picioarele taleConfort si relaxare pentru picioarele tale

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Un milion de romani au astm. Afla daca esti printre ei!

Astm

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

6 ingrediente naturale pentru imunitate

Tiroida - un organ mic dar cu o responsabilitate uriasa

Astmul, afectiunea de care sufera 1 milion de romani! Simptomele pe care trebuie sa le cunoastem cu totii

Bolile determinate de mediu

Osteoporoza, o problema majora de sanatate