6 Mai - Ziua Mondiala a Astmului

Publicat: 06 Mai 2009

Sute de bucuresteni de toate varstele au participat la manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Astmului, organizate marti, 5 mai, in Parcul Herastrau, unde s-au implicat intr-o multime de actiuni - de la teste speciale pana la concursuri de desen. Manifestarea a fost initiata de compania AstraZeneca, in parteneriat cu Societatea Romana de Pneumologie.
ziua mondiala a astmului

Cu aceasta ocazie, aproximativ 200 de bucuresteni si-au facut gratuit teste de spirometrie, importante pentru diagnosticarea si monitorizarea astmului bronsic si au primit consiliere din partea specialistilor. De asemenea, au fost impartite 13.000 de baloane in tot orasul, inclusiv in Parcul Herastrau, pe care doritorii le-au umflat in semn de solidaritate cu persoanele afectate de astm. Astfel, pret de cateva clipe, oamenii au putut intra in pielea astmaticilor.

Totodata, acestei actiuni i s-au alaturat si 1.000 de elevi ai claselor a IV-a, proveniti din 15 scoli generale si 4 licee din Sectorul 1 al capitalei. Copiii au realizat desene pe tema „Respir usor si iubesc aerul ”, pe care le-au adus ieri in Parcul Herastrau, iar efortul si talentul le-au fost rasplatite cu daruri: bandane, baloane si pixuri.

De altfel, organizatorii Zilei Mondiale a Astmului i-au invitat sa realizeze desene pe aceeasi tema pe toti participantii, indiferent de varsta. Astfel, au fost amenajate in parc mai multe sevalete.
Pe tot parcursul actiunii, atmosfera a fost animata de 4 clovni, alaturi de care bucurestenii au avut prilejul sa faca fotografii. in plus, au fost montate si aparate speciale pentru baloane de sapun, spre incantarea tuturor vizitatorilor.

Participantii la eveniment au primit baloane, sepci, bandane, tricouri si pixuri.
Mentionam ca proiectul privind Ziua Mondiala a Astmului a fost sustinut si de Primaria Municipiului Bucuresti, de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 1, precum si de Inspectoratul scolar al Sectorului 1.


Email

Citeste si despre:

Un milion de romani au astm. Afla daca esti printre ei!

Astm

Ai urmat un tratament medicamentos? Ficatul are urgent nevoie de protectie si regenerare!

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor dn Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

3 solutii naturale pentru starile de stres si anxietate cauzate de Covid-19

Astmul, afectiunea de care sufera 1 milion de romani! Simptomele pe care trebuie sa le cunoastem cu totii

Bolile determinate de mediu

Osteoporoza, o problema majora de sanatate