Tratamente psihologice pentru ejacularea prematura

Publicat: 08 Iunie 2012 | Actualizat: 14 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiEjacularea prematura se refera la eliminarea persistenta sau recurenta de material seminal in urma unei stimulari sexuale minime, inainte, in timpul sau la scurt timp dupa penetrare. Ejacularea prematura are loc inainte ca barbatul sa-si doreasca finalizarea actului sexual sau mai devreme decat se asteapta acesta.

Pentru stabilirea diagnosticului de ejaculare prematura se vor lua in considerare factori care influenteaza durata pe parcursul careia un barbat se simte excitat sexual. Printre acestia se numara varsta partenerilor, cat de nou este partenerul sexual, locul in care se desfasoara actul sexual si frecventa activitatii sexuale.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cauze psihologice


Ejacularea precoce poate fi cauzata inclusiv de factori fizici, dar la baza acesteia, deseori se afla cauze psihologice. La unii dintre barbati, vinovate sunt ambele situatii.

Multi barbati considera ca anxietatea de performanta, frustrarea si lipsa de incredere in sine sunt principalele motive ale declansarii ejacularii precoce, dar acestea sunt, de fapt, rezultatul ejacularii precoce. Printre factorii psihologici frecvent intalniti se numara:

Efectele psihologice ale ejacularii premature


Ejacularea prematura poate avea drept consecinta scaderea increderii in sine, ii poate face pe barbati reticenti sa inceapa noi relatii sau poate determina partenera sa se implice intr-o relatie sexuala cu un alt barbat. Cel care sufera de ejaculare precoce si are deja o relatie, se poate simti frustrat si umilit.

Beneficiile psihoterapiei pentru ejacularea precoce


Specialistii considera ca psihoterapia este eficienta doar pentru barbatii sau cuplurile in cazul carora problema este in mod clar de natura psihologica (depresie sau anxietate de performanta, de exemplu). Pentru barbatii care nu sunt implicati in relatii, psihoterapia poate fi utila pentru eliminarea reticentei de a avea noi relatii.


Pentru cei care deja au o relatie, psihoterapia individuala poate fi utila atunci cand disfunctia pare inradacinata in problemele din copilarie, cand exista teama sau ostilitate fata de femei. Pentru cupluri, psihoterapia combinata ar putea fi de ajutor, in cazul in care amandoi partenerii sunt motivati sa trateze conditia si in cazul in care pot fi explorati diversi factori implicati in declansarea ejacularii premature.

Pshioterapia individuala poate fi un tip de examinare exploratorie si presupune examinarea cauzelor care ar putea sta la baza dezvoltarii reticentei unui barbat de a se implica in relatii, ca urmare a starii de teama si ostilitate fata de femei.


Cu ajutorul psihoterapiei se poate analiza comportamentul si se vor invata tehnici specifice pentru stimularea si mentinerea ejacularii, amplificarea atentiei pentru excitare si modalitati de gestionare a anxietatii.


Terapia de cuplu poate avea accente similare, pentru depistarea problemelor din relatie, care ar putea contribui la probleme sexuale si ejaculare premature sau invatarea de tehnici specifice de control a ejacularii si excitarii, care vor fi abordate direct in cuplu.

Prin combinarea medicamentelor cu terapiile psihologice se vor obtine cele mai bune rezultate. Efectul anumitor medicamente pentru a intarzia ejacularea poate ajuta la construirea increderii in sine, inaine de utilizarea terapiilor psihologice. In timp, barbatii pot invata sa nu se teama de excitare si de alte senzatii, iar cu timpul vor renunta la medicamente.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Tel: 0755191265
Bucuresti, Zona Piata Universitatii
Cabinet psihologie Baia Mare Palfi Madalina
Tel: 0723351524
Baia Mare, Bdul Bucuresti22

Medici

Psihoterapeut Iulia Ciornei Iulia Ciornei
Psihologie - Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei
Bucuresti, 0755191265

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Senzatie de picioare grele? Senzatie de picioare grele?

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Remedii la domiciliu pentru ejacularea prematura

Ejacularea prematura - cauze psihologice

Ejacularea prematura

Ejacularea prematura, intarziata, retrograda, anejacularea

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Mituri despre ejacularea prematura

Ejacularea precoce - cauze, stadii si factori de risc

Prevenirea ejacularii premature

Ejacularea precoce - cauzele cele mai des intalnite

Adevarul despre ejacularea precoce