Fumatul creste riscul disfunctiilor erectile

Publicat: 30 Iulie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

fumat,tigari,disfunctie,erectilaConform unui studiu realizat de "Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine", barbatii care fumeaza se expun riscului de a dezvolta disfunctii erectile. Cu cat barbatii fumeaza mai mult, cu atat creste riscul disfuntiilor erectile.

Cercetatorii au examinat asociatiile dintre fumat si disfunctiile erectile intr-un studiu realizat pe un lot de 7.684 de barbati cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani, care nu prezentau probleme vasculare. Au fost utilizate chestionare pentru a se aprecia relatia dintre fumat si disfunctii erectile. S-a descoperit ca exista o legatura semnificativa din punct de vedere statistic, intre numarul de tigari fumate de barbati si posibilitatea de a se confrunta cu disfunctii erectile. Asocierea a fost si mai semnificativa la participantii bolnavi de diabet.

Rezultatele studiului sugereaza ca 22.7% din cazurile de disfunctie erectila pot fi atribuite fumatului. Disfunctia erectila nu este o boala care poate pune in pericol viata dar compromite buna-starea si calitatea vietii. Cercetatorii sunt de parere ca evitarea fumatului va ajuta la reducerea riscului de disfunctii erectile.


Email

6 suplimente de ajutor pentru organism6 suplimente de ajutor pentru organism

Citeste si despre:

Diabetul, alcoolul, cancerul: cauze ale disfunctiilor erectile

Remedii naturiste pentru tratarea disfunctiei erectile

10 sfaturi pentru prevenirea disfunctiilor erectile

Disfunctia erectila

Teste pentru probleme de erectie

Ai grija de sanatatea prostatei cu remedii naturale

Afla cum obtii corpul dorit uitandu-te la TV

Cum putem recunoaste corect stadiul unei escare?

5 mituri surprinzatoare despre excesul de greutate

Diabetul si impotenta

Remedii naturale pentru impotenta

Cauzele impotentei

Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma