Cum sa depasiti ejacularea prematura

Publicat: 22 August 2012 | Actualizat: 09 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiEjacularea prematura este o situatie frecvent intalnita la barbati. Deseori, apare in timpul primelor relatii sexuale, atunci cand excitatia sexuala este intensa sau intervine anxietatea de performanta.

Este prezenta in special la barbatii mai tineri. Poate sa apara indiferent de varsta, dupa o lunga perioada de abstinenta sexuala. Ejacularea precoce are rareori o boala la baza, probleme structurale sau fizice.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Purtati prezervativ


Pentru unii barbati este suficienta o bariera intre ei si partenera, pentru ca senzatiile de la nivelul penisului sa se diminueze, fapt care va face ca actul sexual sa dureze mai mult. Daca partenerii isi doresc sa aiba un copil, strategia poate fi utilizata atunci cand femeia nu se afla in perioada de ovulatie.

Prezervative cu substante care au rol desensibilizant


Pentru imbunatatirea performantelor se poate folosi un prezervativ care contine un anestezic, cum ar fi lidocaina sau benzocaina in interior. Daca sunteti predispusi la probleme de erectie sau daca pielea dumneavoastra este foarte sensibila, aceste prezervative sunt cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

In cazul in care nu credeti ca va ajuta, incercati sa utilizati un astfel de prezervativ in timpul masturbarii, inainte de a-l folosi cu partenera. Aceste prezervative pot ajuta la extinderea duratei actului sexual, prin scaderea usoara a senzatiilor de la nivelul penisului. Totusi, evitati sa aplicati lidocaina sau benzocaina direct pe penis si apoi sa intretineti actul sexual fara prezervativ. In acest mod vaginul partenerei ar putea amorti. De asemenea, nu este indicat nici sexul oral, din acelasi motiv.

Tehnica stop-start sau tehnica presarii


Acesta tehnica a fost de mult timp recomandata de terapeutii sexuali, pentru barbatii care doresc sa prelungeasca durata actului sexual. Presupune stimularea penisului in timpul masturbarii pana inainte de punctul de placere maxima si apoi oprirea totala a stimularii sau apasarea usoara a glandului penisului.

Se va astepta pana cand excitatia se va diminua si se va relua contactul sexual. Tehnica se poate repeta de trei ori in cadrul aceluiasi act sexual. De-a lungul timpului veti putea constientiza mai bine senzatiile dupa care ejacularea este iminenta. Stiind acest lucru, veti putea detine controlul prin tehnica presarii glandului penisului sau oprirea actului sexual pentru cateva momente.

Luati in considerare utilizarea de inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei - ISRS


Se pare ca intre ejacularea prematura si serotonina exista un numitor comun. Cei care utilizeaza antidepresive din clasa ISRS experimenteaza uneori ejaculare intarziata. Folosite in anumite doze, ISRS pot reprezenta o modalitate de tratament pentru ejacularea prematura. Daca aceasta posibilitate vi se pare interesanta, solicitati detalii medicului pentru a stabili care este strategia potrivita pentru dumneavoastra.

Experimentati mai mult


Desi este dificil de crezut pentru unii barbati, multe femei sunt satisfacute de un act sexual a carui durata nu este prea lunga. La urma urmei, actul sexual poate fi o necesitate a organismului. Totusi, nu trebuie sa ignorati faptul ca femeile agreaza preludiile mai lungi. Comunicati cu partenera si incercati sa descoperiti ce anume i-ar face placere. Asigurati-va ca intreaga experienta sexuala este placuta si pentru ea.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Evomed
Tel: 0740077337
Bucuresti, Str. Cezar Bolliac, Nr 21B

Medici

Dr Manu-Marin Andrei
Urologie - Evomed
Bucuresti, 0740077337

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Nu lasa ficatul sa duca tot greulNu lasa ficatul sa duca tot greul

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Ejacularea prematura, intarziata, retrograda, anejacularea

Ejacularea prematura - cauze, optiuni terapeutice, prevenire

Optiuni terapeutice pentru ejacularea prematura

Cum sa va salvati viata sexuala cand suferiti de depresie

Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti”

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Cum te ajuta specialistii farmacisti cand te confrunti cu o problema de sanatate?

Disfunctii sexuale la barbati

Afecteaza alcoolul viata sexuala?

Dimensiunea penisului

Anxietatea de performanta sexuala