Impotenta feminina

Publicat: 10 August 2012 | Actualizat: 10 August 2012
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiImpotenta feminina sau disfunctiile sexuale feminine sunt termeni folositi pentru a descrie dificultatea unei femei de a se bucura de activitatea sexuala si de a avea orgasm.

O femeie poate experimenta dorinta sexuala scazuta din diverse cauze, cum ar fi modificarile hormonale datorate stresului emotional. Cu alte cuvinte, atat factorii emotionali, cat si cei fizici, pot contribui la disfunctiile sexuale feminine

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cauze


Multe femei ar putea avea orgasm prin stimularea clitorisului, dar din diverse motive, acestea evita sa le vorbeasca partenerilor despre nevoile lor sexuale. Stimularea mentala joaca un rol important in excitatia sexuala.

Daca o femeie este nemultumita de partenerul ei sexual din diverse cauze, acest lucru ar putea duce la scaderea libidoului, cand se va afla cu acel partener. In aceasta situatie particulara, femeia posibil sa nu aiba vreo problema cu un alt partener pe care il considera mai atragator. Fenomenul poarta denumirea de disfunctie situationala.

Factorii psihosociali joaca un rol important in disfunctiile sexuale feminine. Printre acestia se numara:

Simptomele disfunctiilor sexuale feminine


Printre manifestarile disfunctiilor sexuale feminine pot fi incluse:

Femeile care sufera de tulburari de orgasm feminin, se afla in imposibilitatea de a atinge orgasmul, in ciuda faptului ca au un apetit sexual crescut.

Femeile difera de barbati in ceea ce priveste modul in care functioneaza orgasmul: acesta nu e automat, un raspuns. Aproximativ 5-10% dintre persoanele de sex feminin nu au orgasm, indiferent de tipul activitatii sexuale implicate - acestea sufera de anorgasmie. Anorgasmia este cel mai adesea rezultatul lipsei de experienta sexuala, anxietate de performanta sau consecinta experientelor anterioare, cum ar fi o educatie stricta care a dus la o inhibare a raspunsului sexual.


Unele femei se bucura de activitatea sexuala, desi ajung doar partial la orgasm sau chiar deloc. Tulburarile de orgasm feminin reprezinta o problema doar in cazul in care au un impact negativ asupra satisfactiei unei femei sau a partenerului ei.

Tratament


Pentru a oferi tratamentul adecvat unei femei care sufera de disfunctii sexuale, medicul trebuie in primul rand sa o ajute sa separe motivele intrinseci de cele extrinseci, intalnite in astfel de disfunctii.

In afara de durerea din timpul actului sexual sau prezenta unei tulburari evidente, poate fi dificil sa se faca diferenta dintre incapacitatea femeii de a fi excitata si, a avea un orgasm prin tehnica de stimulare folosita de partener.

Daca va aflati in perioada de post-menopauza si suferiti de uscaciune vaginala sau durere in timpul actului sexual, puteti sa tratati acest inconvenient cu ajutorul unui preparat cu estrogen, aplicat vaginal. Este important ca medicului sa i se ofere o lista cu medicamentele pe care le utilizati, astfel incat acesta sa le poata identifica pe cele care sustin simptomele disfunctiei feminine. In multe dintre cazuri, medicul poate recomanda consilierea, atat pentru femeie, cat si pentru partenerul acesteia.


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Infertilitatea

Infertilitatea masculina

Terapia de substitutie hormonala

Cauzele impotentei

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Tusea – ce rol are si cum o tratam in functie de felul ei?

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Informatii de baza legate de problemele sexuale

Ce este acupresura?

Fertilitate, disfunctii sexuale

Sexul: care e problema?