Rezolutia pe 2020 - simte-te bine in pielea ta!

Publicat: 01 Ianuarie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Desi nu exista o pastila magica care sa topeasca excesul de grasime, exista cateva plante care te pot ajuta sa ajungi la greutatea dorita.

Indiferent de perioada anului, exista intotdeauna un motiv pentru a scapa de cateva kilograme. Uneori ai exagerat cu poftele, iti pare rau si te gandesti ca trebuie sa revizuiesti stilul de viata si alimentatia. Alteori vrei doar sa incapi in acea pereche de blugi.

De ce ne ingrasam?

Cresterea in greutate poate fi extrem de frustranta, mai ales cand nu se cunoaste cauza. In timp ce alimentatia joaca de obicei cel mai mare rol in cresterea in greutate, alti factori precum stresul si lipsa somnului pot avea o contributie.

Consumul excesiv de alimente procesate. Cerealele, fast-food-ul, semipreparatele contin o multime de ingrediente daunatoare, precum zaharuri, conservanti si grasimi nesanatoase.

Prea mult zahar. Multe studii leaga aportul de zahar nu numai de cresterea in greutate, dar si cu un risc crescut de afectiuni cronice, inclusiv diabetul de tip 2 si boli de inima.

Sedentarismul. Este un contribuitor comun la cresterea in greutate si a bolilor cronice. Alege sa mergi cat mai mult pe jos, sa faci sport macar 30 de minute pe zi, sa urci scarile in loc sa iei liftul.

Efectul yo-yo al dietelor. Dietele si alimentatia restrictiva pot duce la o viitoare crestere in greutate din cauza raspunsurilor fiziologice ale organismului la astfel de comportamente. Pentru a mentine greutatea pe termen lung, trebuie sa ne concentram pe schimbarile durabile ale stilului de viata: exercitii fizice, evitarea alimentelor procesate si a zaharului, etc.

Afectiuni medicale nediagnosticate. Desi multi factori ai stilului de viata contribuie la cresterea in greutate, exista si anumite conditii medicale care pot juca de asemenea un rol:

• Hipertiroidia - aceasta boala afecteaza glanda tiroida din cauza excesului de hormoni tiroidieni si poate provoca cresterea in greutate sau dificultati in a scapa de kilogramele in plus.

• Depresia - aceasta afectiune mintala este legata de cresterea in greutate si obezitate, din cauza mancatului excesiv pe fond emotional.

• Sindromul Binge -eating sau tulburarea mancatului compulsiv se caracterizeaza prin episoade recurente de mancat excesiv si poate duce la multe complicatii, inclusiv cresterea in greutate.

Nu dormi suficient. Somnul este esential pentru sanatatea si bunastarea generala. Somnul insuficient poate declansa cresterea in greutate, printre alte efecte negative.
Stresul ingrasa. Stresul cronic este o problema comuna care poate afecta greutatea. Nivelul ridicat de cortizol- hormonul stresului, sporeste senzatia de foame si creste apetitul pentru alimente cu un continut foarte mare de calorii.

Prea multe calorii. Mancatul in exces este o cauza majora a cresterii in greutate. Daca ai un aport mai ridicat de calorii fata de cat consumi, cel mai probabil vei creste in greutate.

Metabolismul organismului este responsabil pentru majoritatea caloriilor pe care le consuma o persoana. Acesta nu functioneaza la fel la toate persoanele; tinde sa incetineasca odata cu inaintarea in varsta din cauza uzarii celulelor din organism. Pe masura ce metabolismul incetineste, persoanele care continua sa consume acelasi numar de calorii vor creste in greutate intrucat energia nu este folosita la fel de rapid.

Slabeste sanatos cu ajutor de la natura

De cele mai multe ori, solutiile conventionale pentru scaderea in greutate nu funtioneaza la fel de bine pentru toata lumea. Organismul tau poate are nevoie de un ajutor in plus pentru a scapa de acele kilograme nedorite.

Pe langa un stil de viata sanatos, anumite remedii din natura sunt de mare ajutor in lupta cu kilogramele. Fie ca au efecte in detoxifierea organismului, slabire sau in stimularea metabolismului, beneficiile plantelor pot fi secretul unei greutati corporale sanatoase.

SLABESTE CU 1 LEU PE ZI
• Contribuie la mentinerea apetitului alimentar normal
• Inhiba secretia Grelinei (hormonului foamei)
• Combate efectul Yo-Yo (cresterea puternica in greutate dupa cura de slabire)
• Puternic detoxifiant

Aloe Ferox- Are o eficiena extraordinara pentru scaderea in greutate acionand in 4 direcii smultan:
• Este un detoxifiant puternic, printre cele mai puternice din lume, ceea ce duce la scaderi masive in greutate, pentru majoritatea utlizatorilor intr-un timp foarte scurt.
• Marete rata metabolismului ceea ce determina arderea mai multor calorii de catre organism.
• Inhiba apetitul alimentar, mai ales la administratea sistematica.
• Crete producia de colagen din organism, dand elasticitate pielii i ajutandu-ne sa nu aratam inestetic dupa slabitul rapid.

Kelp- Este o alga bruna, este considerata un real ajutor pentru slabitul constant i sigur. Ajuta la arderea mai intensa a caloriilor, duce la creterea activitaii glandei tiroide, ceea ce determina intensificarea metabolismului.

Cicoarea. Beneficiul major ale acestei plante il constituie reglarea greutaii. Extractul de ciocare este atat un tonic, cat i un inhibator de apetit. Faptul ca inhiba secreia aa numitului hormon al foamei (grelina) i a hormonului saietaii (leptina), se produce nu numai inhibarea apetitului alimentar, dar se combate i efectul de YO-YO (creterea rapida in greutate dupa curele de slabire).

Chitosanul- Este un alt remediu ce are beneficii in lupta impotriva kilogramelor. Obinut din carapacea crustaceelor, este considerat un adevarat miracol medical. Un studiu realizat in Statele Unite, a demonstrat ca administrarea chitosanului duce la scaderea in greutate cu 1,7 kg, in medie, dupa 6 saptamani de tratament, in condiiile in care pacienii nu au inut nici un fel de dieta. in cazul in care se modifica i regimul alimentar, scaderile in greutate pot fi mult mai spectaculoase.

Cate solutii naturale iti pune natura la dispozitie pentru a avea silueta dorita! Respecta mesele principale, mananca sanatos, hidrateaza-te, dormi suficient, fa sport in fiecare zi macar 30 de minute, adauga putina ambitie si pastreaza o atitudine pozitiva! Aceasta sa fie rezolutia ta pentru anul 2020 si te vei simti bine in pielea ta.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Dieta pentru detoxifierea de primavara Scaderea in greutate: exista o dieta ideala? Alimentele care ajuta la detoxifiere.Beneficii si importanta detoxifierii pentru organism Spirulina, o comoara pentru sanatate! 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta cu zmeura Dieta pentru hipoglicemie Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Perricone Ce culoare are dieta dumneavoastra?
Cere sfatul medicului ×