Dieta Cambridge

Actualizat: 08 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta Cambridge este o dieta care presupune pierderea extrema in greutate. Planul dietei Cambridge se bazeaza pe consumul unei varietati de supe, batoane speciale pentru slabit si shake-uri marca proprie care pot fi achizitionate doar de la distribuitori autorizati.

Creatorii dietei Cambridge au realizat o formula alimentara care contine suficiente vitamine, minerale si microelemente pentru mentinerea unei stari optime de sanatate si permite oamenilor sa slabeasca rapid, fara a pierde din tesutul muscular prin declansarea unei cetoze cu o actiune blanda (situatie in care organismul incepe sa utilizeze grasimea stocata pentru furnizarea de energie si desfasurarea normala a proceselor organismului).

Atunci cand se utilizeaza doar produsele specifice dietei Cambridge, fara alte tipuri de alimente, kilogramele se vor pierde rapid, iar cand vor fi folosite alaturi de mesele normale, scaderea in greutate va avea loc mai lent.

Cei care doresc sa urmeze aceasta dieta vor lua legatura cu un consultant autorizat, care ii va vizita, cantari si masura si va decide care program al dietei Cambridge se potriveste cel mai bine necesitatilor lor.

Modul de actiune al dietei Cambridge

Dieta Cambridge actioneaza prin fortarea organismului sa intre intr-o stare de cetoza. Acest lucru se produce atunci cand organismul nu primeste toate caloriile de care are nevoie pentru a functiona. Ca atare, organismul apeleaza la depozitele de grasime pentru a elibera energie si a functiona optim. Pierderea in greutate poate varia in functie de cantitatea de calorii consumate.

Alimente permise

Cantitatea de alimente consumate va depinde de greutatea pe care doriti sa o pierdeti. Produsele alimentare care se vor consuma pe parcursul dietei Cambridge sunt cele de marca proprie. Acestea contin carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, dar si peste 30 de nutrienti.

Shake-urile, terciul de ovaz si supele au forma unor prafuri introduse in plicuri speciale si inainte de consum se vor dizolva in apa. Shake-urile au arome de capsuni si banane, iar supele au aroma de pui, ardei iute, rosii, legume, ciuperci, praz si cartofi. Terciul de ovaz are arome de artar, nuci pecan sau mere si scortisoara. Batoanele sunt mai moi sau mai crocante. Cele moi includ caramel, ciocolata si portocale cu ciocolata. Daca le preferati pe cele crocante, acestea contin afine, menta cu ciocolata sau arahide.

Argumente pro

Multi oameni reusesc sa piarda in greutate destul de brusc si consistent cu ajutorul dietei Cambridge. Daca urmati regulile programului dietetic, veti slabi. Spre deosebire de alte planuri dietetice cu putine calorii, produsele care inlocuiesc mesele sunt echilibrate nutritional si organismul dumneavoastra nu va fi privat de mineralele si vitaminele de care aveti nevoie.

Argumente contra

Unii specialisti considera ca nu este sanatos ca organismul sa intre intr-o stare de cetoza. Consecinta acestui proces ar putea fi nu doar arderea grasimilor, ci si diminuarea masei musculare. Alte efecte negative ale acestei diete sunt:


Citeste si despre:

Semnele deficientei de vitamina D Motivele anxietatii la trezirea din somn Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Mesele servite la ore tarzii favorizeaza cresterea in greutate? Excesul de fructe si cresterea in greutate Emotiile si scaderea in greutate Slabit stiintific? Descopera Formula Succesului Alimentele care ajuta la detoxifiere.Beneficii si importanta detoxifierii pentru organism Fortifierea muschilor cu ajutorul greutatilor Metabolismul si greutatea corporala 5 mituri surprinzatoare despre excesul de greutate Ce determina scaderea inexplicabila in greutate Cum puteti lua in greutate? Cauzele necunoscute ale cresterii in greutate Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare
Cere sfatul medicului ×