Suc de legume si fructe special creat pentru diabetici

Publicat: 31 Martie 2009 | Actualizat: 10 Iunie 2010

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Un grup de cercetatori din China lucreaza la dezvoltarea unui suc de legume sau fructe special pentru persoanele care sufera de diabet sau au nivelul glicemiei ridicat. Sucul este benefic acestor persoanele deoarece contine un numar mic de calorii si o cantitate mica de zahar.

Pentru eliminarea carbohidratilor, cercetatorii introduc in suc o bacterie de acid lactic (LAB), care in acelasi timp pastreaza gustul, vitaminele si alti nutrienti din pulpa fructului. LAB este un probiotic folosit in realizarea unor produse simple, cum ar fi iaurtul sau branza.

„Procesul reduce semnificativ cantitatea de zahar dar retine continutul nutritional al sucului proaspat de legume”, sustine Xiuqi Liu de la Universitatea din Jilin din Changchun. Echipa de cercetatori a descoperit ca probioticul LAB declanseaza procesul de fermentatie, reducand cantitatea de zahar din suc prin schimbarea carbohidratilor in acid lactic.

Cresterea aciditatii sucului inhiba dezvoltarea altor bacterii, crescand astfel termenul de valabilitate al produsului. Potrivit cercetatorilor, probioticele LAB sunt mult mai rezistente decat alte microorganisme in mediile acide.
Cercetatorii spera ca aceasta bautura sa fie disponibila publicului consumator in mai putin de un an.


Email

Citeste si despre:

Legumele si fructele de toamna - adevarate minuni pentru sanatate

Examene medicale oftalmologice importante pentru diabetici

Sfaturi alimentare de sarbatori pentru diabetici

Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua din legume si fructe

Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip II

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Excelenta din interior catre exterior

Sanatatea articulatiilor cu remedii naturale

Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II

Alimente bogate in fibre pentru diabetul de tip 2

Ingrijiri pentru diabeticii cu deficiente de vedere (vedere slaba)

Plan de actiune pentru diabetul zaharat

Cele mai bune fructe de mare si pesti pentru diabetici