Insulina inhalabila, o noua alternativa de tratament pentru diabet

Actualizat: 05 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O companie farmaceutica din SUA, numita Mannkind Corp, a lansat insulina inhalabila pentru pacientii care sufera de diabet.

Aceasta forma de administrare a insulinei promite sa fie mai eficienta decat cea injectabila, in opinia producatorilor noului medicament.


Denumit Afrezza, medicamentul vine sub forma unui dispozitiv de inhalare cilindric, prin care bolnavul inspira insulina pentru a-si tine sub control concentratiile glicemiei in sange.

Inhalatorul poate fi folosit in tratarea diabetului de tip I si II si are un pret de 7,5 dolari pentru o doza zilnica de 12 unitati.


Afrezza nu este primul medicament de acest tip. In urma cu 9 ani, piata farmaceutica americana oferea un produs similar, numit Exubera, care nu a fost primit foarte bine de pacienti. De vina au fost dimensiunile prea mari ale inhalatorului si necesitatea efectuarii periodice a unor teste de sange si pulmonare.


Alte companii farmaceutice intentioneaza sa gaseasca o formula eficienta pentru administrarea insulinei pe cale orala (sub forma de comprimate), insa fara succes deocamdata.


Citeste si despre:

Tot ce trebuie sa stiti despre insulina pudra Bolile sistemice determinate de infectiile orale Edemul Inflamatia cronica Bolile sistemului imunitar 5 moduri surprinzatoare prin care viata la oras afecteaza sanatatea Totul despre puterile vindecatoare ale apelor minerale Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Diabetul si impotenta Care este varsta optima pentru a avea un copil? Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent Diabetul gestational sau diabetul de sarcina Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate Lueta bifida: cauze, complicatii si tratament Menopauza (simptome, substitutie hormonala, tratament alternativ)
Cere sfatul medicului ×