Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Actualizat: 25 Octombrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi - spanacul.

Un alt avantaj al acestei retete este timpul redus de preparare. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 18 portii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 10 minute, pana cand se incalzeste foarte bine. Aruncati zeama scursa si amestecati spanacul cu castanele, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul. Procesati aceste ingrediente in blender, pana obtineti un sos cremos, cu textura groasa. Tineti sosul la frigider, pana in momentul servirii.


Citeste si despre:

Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Plan de detoxifiere pentru 7 zile Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei Beneficiile pentru sanatate ale spanacului Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi Inca un motiv pentru a consuma iaurt Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Iaurtul - un nou aliat impotriva respiratiei urat mirositoare SOS pielea ultra uscata SOS, deficitul de vitamina D! Remedii naturale pentru cancerul de san Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Alimente si bauturi care pateaza dintii Humus - beneficii si retete sanatoase
Cere sfatul medicului ×