Spuma de banane si capsune
Actualizat: 08 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest desert usor si indragit de copii si adulti deopotriva poate fi consumat in siguranta de persoanele diagnosticate cu dislipidemie, intrucat contine mai putin de un gram de grasimi in fiecare portie consumata.
Ingrediente
- 200 grame capsune spalate si taiate in patru
- 200 grame banane decojite si feliate
- 3 linguri de zahar brun
- 100 ml iaurt grecesc degresat
- 150 grame frisca dietetica bine batuta
Mod de preparare
- Introduceti capsunele, bananele si zaharul in recipientul blenderului.
- Procesati-le la viteza redusa, pana se transforma intr-un piure fin.
- Transferati apoi pasta obtinuta intr-un bol racit in prealabil (din metal, in mod ideal).
- Adaugati peste fructe iaurtul si frisca bine batuta si amestecati cu o spatula, incorporand cele doua ingrediente treptat.
- Turnati spuma de banane si capsune in 5 recipiente mici si introduceti-le la congelator timp de 4 ore.
- Lasati-le in frigider inca o ora inainte de servire (pana cand se decongeleaza).