Rulada din orez si mere
Actualizat: 16 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Retetele pentru gastrita pot fi la fel se gustoase, tentante si aromate precum cele obisnuite, iar rulada din orez si mere este o dovada clara a potentialului savuros al preparatelor dietetice.
Ingrediente
- 100 g de mar ras
- 200 g de lapte
- 1 ou
- 40 g de unt proaspat
- 20 g de zahar
- 50 ml de apa plata
Mod de preparare
- Spalati orezul si tamponati-l cu un prosop curat pentru a se usca.
- Macinati-l cu ajutorul unei rasnite pana cand devine foarte fin si puneti-l la fiert in lapte.
- Asteptati sa clocoteasca pana cand capata consistenta unei budinci si adaugati un sfert din cantitatea de unt, zaharul si oul, amestecand constant pentru a omogeniza compozitia.
- Lasati pasta rezultata la racit si apoi intindeti-o pe o fasie de tifon, astfel incat sa nu depaseasca 1,5 cm in grosime.
- Adaugati merele rase si rulati pentru a obtine o rulada.
- Ungeti o tigaie cu putin unt, adaugati apa si puneti rulada la inabusit in ea timp de 10 - 15 minute, acoperind-o cu un capac.
- Serviti rulada calda, cu untul ramas topit deasupra.