Rulada din orez si mere

Publicat: 16 Decembrie 2014 | Actualizat: 16 Decembrie 2014

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Retetele pentru gastrita pot fi la fel se gustoase, tentante si aromate precum cele obisnuite, iar rulada din orez si mere este o dovada clara a potentialului savuros al preparatelor dietetice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati orezul si tamponati-l cu un prosop curat pentru a se usca.
  2. Macinati-l cu ajutorul unei rasnite pana cand devine foarte fin si puneti-l la fiert in lapte.
  3. Asteptati sa clocoteasca pana cand capata consistenta unei budinci si adaugati un sfert din cantitatea de unt, zaharul si oul, amestecand constant pentru a omogeniza compozitia.
  4. Lasati pasta rezultata la racit si apoi intindeti-o pe o fasie de tifon, astfel incat sa nu depaseasca 1,5 cm in grosime.
  5. Adaugati merele rase si rulati pentru a obtine o rulada.
  6. Ungeti o tigaie cu putin unt, adaugati apa si puneti rulada la inabusit in ea timp de 10 - 15 minute, acoperind-o cu un capac.
  7. Serviti rulada calda, cu untul ramas topit deasupra.

Email

Citeste si despre:

Otetul din cidru de mere si beneficiile sale pentru sanatate

Din ce cauze apar variatii ale glicemiei

Cauze si remedii eficiente pentru matreata din sprancene

Ar trebui sa te ingrijoreze nivelul de arsenic din alimentatie?

Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima

Excelenta din interior catre exterior

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede

O problema mai veche: colesterolul

Indicele glicemic al alimentelor

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati

Laringite si dureri de gat