Rulada din orez si mere

Actualizat: 16 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Retetele pentru gastrita pot fi la fel se gustoase, tentante si aromate precum cele obisnuite, iar rulada din orez si mere este o dovada clara a potentialului savuros al preparatelor dietetice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati orezul si tamponati-l cu un prosop curat pentru a se usca.
  2. Macinati-l cu ajutorul unei rasnite pana cand devine foarte fin si puneti-l la fiert in lapte.
  3. Asteptati sa clocoteasca pana cand capata consistenta unei budinci si adaugati un sfert din cantitatea de unt, zaharul si oul, amestecand constant pentru a omogeniza compozitia.
  4. Lasati pasta rezultata la racit si apoi intindeti-o pe o fasie de tifon, astfel incat sa nu depaseasca 1,5 cm in grosime.
  5. Adaugati merele rase si rulati pentru a obtine o rulada.
  6. Ungeti o tigaie cu putin unt, adaugati apa si puneti rulada la inabusit in ea timp de 10 - 15 minute, acoperind-o cu un capac.
  7. Serviti rulada calda, cu untul ramas topit deasupra.

Citeste si despre:

Orez fiert cu broccoli si pui Suc de mere, morcovi si piersici Otetul din cidru de mere si beneficiile sale pentru sanatate Dieta cu mere Budinca de orez cu pere si scortisoara Dieta cu orez Mere coapte cu ghimbir si miere Ciuperca unghiei: Cum iti dai seama ca e timpul sa mergi la medic „Pestisorul de Aur” – campania aniversara prin care Möller’s celebreaza 170 de ani Mere coapte cu scortisoara Rulada de mango si fructul pasiunii Informatii surprinzatoare despre mere Orez brun cu carne de curcan Prajitura cu mere si caramel Fursecuri cu cereale, prune si mere Dieta cu 3 mere pe zi