Placinta cu fulgi de cocos
Actualizat: 23 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Aceasta reteta de placinta cu cocos poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de ulcer, dar si in cadrul unei diete care urmareste mentinerea greutatii corporale.
In curele de slabire, reteta poate fi preparata fara foi, pentru reducerea unui numar de aproximativ 100 kcal la fiecare portie.
Ingrediente
- 2 plicuri de frisca praf
- 350 ml lapte degresat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 plicuri praf pentru budinca de vanilie
- 120 grame fulgi de cocos prajiti
- 1 aluat copt de placinta, dupa preferinte
Mod de preparare
- Introduceti in bolul mixerului praful de frisca, 120 ml lapte si esenta de vanilie si mixati timp de 6 minute, pana cand compozitia se intareste vizibil.
- Adaugati apoi restul cantitatii de lapte, praful de budinca si continuati sa mixati inca doua minute.
- Incorporati fulgii de cocos cu o spatula (sau o lingura) si turnati crema in aluatul copt de placinta (puneti deoparte doua linguri de fulgi de cocos pentru garnisire, daca doriti).
- Introduceti placinta la frigider timp de 4 ore. Inainte de servire, o puteti decora cu ciocolata rasa deasupra.
- Daca nu doriti sa folositi aluatul, puteti turna direct in cupe crema.