Jeleu de fructe

Actualizat: 25 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Jeleurile de fructe sunt recomandate in regimul alimentar benefic in episoadele de diaree.

Faimoasa Martha Stewart recomanda aceasta reteta simplu de preparat, in mai multe combinatii de arome mere cu caise, struguri si rodii, zmeura si capsune etc.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Turnati 160 mililitri de suc intr-un bol mic si presarati deasupra gelatina, apoi lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
  2. Intre timp, intr-o oala mica, amestecati restul sucului cu 300 de grame de zahar.
  3. Fierbeti siropul la foc mediu, amestecand constant, pana cand zaharul se dizolva complet.
  4. Adaugati fructele la conserva sau gemul si continuati sa fierbeti compozitia pana se ingroasa.
  5. Adaugati mixtura cu gelatina si amestecati pana cand aceasta din urma se topeste complet.
  6. Transferati compozitia intr-o tava patrata (cu latura de circa 20 de centimetri) si, dupa ce se raceste, introduceti jeleul la frigider timp de minimum 3 ore.
  7. Puneti zaharul ramas intr-un bol (nu foarte adanc), taiati jeleul in cuburi potrivite si treceti-le prin zahar, inainte de servire.

Citeste si despre:

Alimentatia corecta in bolile hepatice Gustari cu continut scazut de zahar Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare Minune intr-un bol: salata de fructe Excesul de fructe si cresterea in greutate Pestele si fructele de mare Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cat inseamna o portie de fructe sau legume? Fructele cu coaja lemnoasa si sanatatea inimii Sunt sanatoase fructele uscate? Fructe si legume care ard grasimile Fructele - surse excelente de antioxidanti Fructe goji
Cere sfatul medicului ×