Fursecuri cu ciocolata si cocos fara coacere
Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Persoanele care sufera de duodenita se pot bucura de un desert usor, care contine maximum 150 kcal intr-o portie si nu afecteaza buna functionare a sistemului digestiv.
Un alt avantaj al retetei este usurinta prepararii si faptul ca fursecurile nu necesita coacere.
Ingrediente
- 420 grame fulgi de ovaz instant
- 140 grame nuca de cocos
- 32 grame pudra de cacao
- 120 grame unt
- 100 mililitri lapte
- 400 grame zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
- Amestecati, intr-un bol mediu, fulgii de ovaz, nuca de cocos si pudra de cacao.
- Topiti untul intr-o tigaie medie, apoi adaugati laptele, zaharul si vanilia.
- Asteptati pana cand sosul da in clocot si lasati-l pe foc inca doua minute.
- Luati tigaia de pe aragaz si turnati sosul obtinut peste ingredientele uscate.
- Amestecati cu o spatula, pana se formeaza un aluat tare.
- Tapetati un platou cu hartie de pergament, formati in palme fursecurile, asezati-le uniform pe platou si introduceti-le la frigider cel putin 1-2 ore.