Budinca de cocos

Publicat: 16 Ianuarie 2015 | Actualizat: 16 Ianuarie 2015

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Aceasta reteta potrivita pentru dieta persoanelor cu tulburari de deglutitie se prepara foarte rapid si poate fi consumata ca desert sau ca gustare.

Laptele de cocos este bogat in vitaminele C, E, complexul de vitamine B, fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor si acid lauric (substanta regasita si in laptele matern).

Prin urmare, preparatul este unui cu valoare nutritiva ridicata, o conditie de baza pentru alimentatia oamenilor cu probleme de masticatie si inghitire.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti in 500 ml de apa zaharul si gelatina, amestecand constant pana cand ambele ingrediente se dizolva complet.
  2. Adaugati laptele de cocos si luati oala de pe foc.
  3. Lasati amestecul la racit timp de doua ore, amestecand din cand in cand.
  4. Bateti albusurile cu mixerul pana devin ferme, apoi incorporati mixtura gelatinoasa.
  5. Turnati budinca intr-o tava patrata si introduceti-o la frigider minimum 2-3 ore.
  6. Cand se intareste, poate fi taiata felii fara probleme.

Email

Citeste si despre:

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit

Uleiul de cocos - beneficii si riscuri

Uleiul de cocos - aliment si medicament

Cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos

Zaharul din nuca de cocos si efectele acestuia asupra organismului

Impactul stresului asupra bolilor neurodegenerative

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede

Nutrientii din diferite tipuri de lapte

Dieta paleolitica

Fructele - surse excelente de antioxidanti

9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci

Portia de Sanatate