Biscuiti cu aroma de portocale

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele care sufera de insuficienta renala pot consuma ca desert prajituri uscate, cu continut redus de sodiu, potasiu si fosfor.

Aceasta reteta de biscuiti cu aroma de portocale este potrivita regimului alimentar recomandat in afectiuni renale si diabet.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  2. Amestecati primele 5 ingrediente uscate intr-un bol.
  3. Puneti oul, uleiul si esenta de portocale in bolul mixerului si procesati timp de 30 de secunde.
  4. Turnati compozitia lichida peste ingredientele uscate si amestecati cu o spatula.
  5. Puneti aluatul pe un tocator pe care ati presarat in prealabil putina faina si intindeti-l bine.
  6. Taiati coca in forme de biscuiti (dupa preferinte), apoi asezati-i in tava, intr-un singur strat.
  7. Coaceti biscuitii pana devin aurii, aproximativ 30 de minute.
  8. Lasati-i la racit la temperatura camerei.

Citeste si despre:

10 bauturi benefice pentru inima si potrivite pentru sezonul rece 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor 5 supe care ne ajuta sa slabim Ce sunt cu adevarat aromele naturale si ce pericole ascund Beneficiile sucului de portocale Beneficiile citricelor: portocale, mandarine, grapefruit, pomelo Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Minune intr-un bol: salata de fructe Gustarile luate in timpul programului de lucru influenteaza negativ efectele dietelor Fructele - surse excelente de antioxidanti Ne imbolnavesc sucurile de fructe? Afla care sunt cele mai sanatoase variante Lista celor mai periculosi aditivi alimentari Ce parfumuri imbunatatesc starea de bine? Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina B
Cere sfatul medicului ×