Depresia si anxietatea – bolile sufletului, tratate natural

Actualizat: 12 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Depresia si anxietatea sunt boli care pot afecta pe oricine, indiferent de varsta.

Din nefericire, acestea nu sunt cazuri izolate, ci au devenit unele dintre cele mai raspandite afectiuni din intreaga lume, insasi Organizatia Mondiala a Sanatatii tragand un semnal de alarma asupra faptului ca, la nivel global, aproximativ 350.000.000 de oameni sunt diagnosticati cu depresie.

Prognozele nu sunt deloc imbucuratoare, estimandu-se ca, pana in anul 2020, depresia si anxietatea vor ocupa locul intai in ierarhia celor mai frecvente boli ale populatiei.

Statisticile arata ca 15% dintre oameni sufera de depresie, la un anumit moment, pe parcursul vietii si, desi exista o medicatie antidepresiva ce poate fi eficienta in 60-80% dintre cazuri, doar 25% dintre cei afectati urmeaza un tratament corect.

Desi sunt doua afectiuni diferite, anxietatea si depresia se afla intr-o foarte stransa legatura. Anxietatea se caracterizeaza prin imposibilitatea persoanelor de a se adapta factorilor de stres extern, prin stari de nesiguranta si incertitudine. De la acestea se poate ajunge foarte usor la depresie, daca starile mentionate se prelungesc pe perioade mai mari de cateva saptamani.

Depresia, este caracterizata printr-o interactiune de factori sociali, psihologici si biologici, la care se adauga si factorii economici sau alte cauze precum conflictele sau dezastrele naturale si socurile emotionale foarte puternice.

Astfel, odata instalata, depresia determina o stare de nervozitate si irascibilitate, teama crescuta, nesiguranta, scaderea dorintei de a avea o activitate, de a fi viabili, scaderea puterii de concentrare si mentinerea unei stari de oboseala permanenta.

De asemenea, depresia prezinta manifestari compulsiv-obsesive, atacuri de panica, tulburari ale modului de alimentatie (ceea ce poate duce la anorexie sau bulimie), ale somnului si afecteaza atat activitatea zilnica a persoanei in cauza, cat si relatiile acesteia cu cei din jur.

Daca anxietatea sau depresia si-ar gasi o explicatie logica in cazul adultilor, care sunt mult mai expusi stresului cotidian, ar fi mai greu de explicat aparitia acestor afectiuni la tinerii cu varste fragede.

Explicatia devine dificila doar aparent, pentru ca, in realitate, tinerii sunt expusi permanent anxietatii si depresiei din cauza mediului si a ritmului viata, tot mai alert si nesanatos.

Din pacate, in prezent, tinerii incep de la o varsta frageda sa fumeze, sa nu doarma sa nu se alimenteze corect, iar faptul ca folosesc cantitati mari de alcool sau, in unele cazuri, droguri, avantajeaza instalarea anxietatii.

La acestea se pot adauga si presiunile externe , ale familiei sau ale celor din jur. Tinerii sunt din ce in ce mai debusolati, iar dorinta de a iesi in evidenta se transforma intr-un factor de stres, care ii afecteaza.

somniermAstfel, teama de evaluare si judecata negativa a celor, cu care tinerii intra in contact, ii pot face irascbili si ii determina sa aiba o stima de sine scazuta, incredere minima in propriile forte si, devin anxiosi, depresivi sau dezvolta cu usurinta dependente de substante nocive.

Asa cum am spus, pentru aceste afectiuni exista o serie intreaga de tratamente medicamentoase eficiente, dar care au insa dezavantajul reactiilor adverse.

Medicamentele de sinteza, desi pot reechilibra organismul din punct de vedere biochimic, pot crea dependeta, iar intreruperea brusca a tratamentului are ca efecte reactivarea starilor initiale.

Prin urmare, pornind de la statisticile ingrijoratoare ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, specialistii Laboratoarelor Remedia s-au concetrat pe crearea unor formule exclusiv naturale si organice ale suplimentelor care sa trateze anxietatea si depresia la fel de eficient ca tratamentul de sinteza, dar fara efectele adverse ale acestuia.


Pentru starile de anxietate, de nervozitate si pentru reducerea stresului, specialistii recomanda Relaxirem si Relaxirem Forte, un supliment 100% natural care relaxeaza musculatura, reduce durerile de cap si palpitatiile, imbunatateste memoria.

Suplimentul are la baza extractul de valeriana, cu efecte neurosedative calmate, o planta foarte cunoscuta in tratarea acestui tip de tulburari, originala din Asia Centrala si Orientala, insa aclimatizata si in America si Europa de nord. In tratamentele naturiste se folosesc mari cantitati de valeriana pentru tratarea depresiilor si a tulburarilor de comportament.

depres
Planta este si un foarte bun somnifer, antidepresiv si antispastic, foarte utila in stari de nervozitate, irascibilitate, insomnie si in stari emotionale puternice. Nu are efect molesitor, ci da o stare de calm si de siguranta.

De aceea, pentru inducerea si mentinerea unui somn linistit, odihnitor si restabilirea ciclului normal veghe-somn, specialistii Laboratoarelor Remedia recomanda Somniferm , un supliment de asemenea natural in care efectul valerianei este potentat de extractul de musetel si de extractul de passiflora.

In ceea ce priveste tulburarile mai accentuate de comportament sau depresia, tratamentul nemedicamentos optim este StopDepres , un alt supliment 100% natural al Laboratoarelor Remedia, care ajuta la imbunatatirea starii de spirit si reduce sentimentele ocazionale de tristete si stres, favorizeaza instalarea unei stari de siguranta, calm, relaxare.

Suplimentul are la baza extractul de sunatoare, planta miraculoasa prin cele 15 principii active, care o fac sa fie utila in tratarea depresiilor, dar si a bolilor hiperacide precum gastrita si ulcerul.

Sunatoarea, a carei actiune a fost demonstrata stiintific, prin studii clinice, este utila in stari depresive si este un foarte bun sedativ, comparativ cu antidepresivele de sinteza.

Asadar, desi statisticile se arata a fi ingrijoratoare in privinta numarului mare de pacienti diagnosticati cu anxietate si depresie, vestea buna este ca aceste tulburari pot fi controlate natural, indiferent de varsta, cu ajutorul suplimentelor din plante atent selectionate, a caror traditie si folosire indelungata, sunt demonstrate si stiintific.

Mai multe detalii pe www.laboratoareleremedia.ro

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Probleme ale ochilor ce pot duce la orbire Sarcina - Luna a II-a E bine sa ierti? Oboseala constanta - cauze posibile Zooterapia: animale care vindeca oameni Va simtiti obositi tot timpul? Stresul, anxietatea necesita calmante naturale eficiente? Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Remediile florale Bach Sustinerea psihologica in oncologie Terapia prin ras si efectele sale asupra sanatatii Adevaratele motive pentru care te simti obosit tot timpul Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea! Reguli pentru ingrijirea in mod natural a pielii
Cere sfatul medicului ×