Exercitiile fizice sunt benefice la copiii cu boli cardiace congenitale

Publicat: 19 Ianuarie 2007 | Actualizat: 08 Iulie 2009

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Multi dintre copiii cu boli cardiace congenitale severe, care in general trebuiau sa-si restranga activitatea fizica pot sa-si imbunatateasca functia cardiovasculara si conditia fizica printr-un program de reabilitare cardiaca, au declarat cercetatorii de la Children Hospital Boston.

15 dintre cei 16 copii care au participat la un program de reabilitare, desfasurat in cadrul departamentului de cardiologie al Children’s Hospital Boston si care a durat 12 saptamani au avut o imbunatatire evidenta si de lunga durata a functiei cardiace.

Datorita progresului din medicina tot mai multi copii cu boli cardiace congenitale supravietuiesc si ajung la maturitate. Multi dintre copiii care beneficiaza de repararea chirurgicala a defectului cardiac au diminuata capacitatea de a desfasura activitati fizice, in multe cazuri chiar datorita lipsei activitatii fizice.

De cele mai multe ori parintii, educatorii si profesorii de sport ii descurajeaza pe acesti copii spunandu-le ca nu au voie sa faca exercitii fizice insa sub supraveghere medicala, pentru a le asigura siguranta, exercitiile fizice sunt in general permise si chiar indicate si agreate de acesti copii.


Email

6 suplimente de ajutor pentru organism6 suplimente de ajutor pentru organism

Citeste si despre:

Bolile renale cronice

Cloralhidrat

Cum sa fii mai productiv cand lucrezi de acasa

Beneficii pentru sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin formule inovatoare

Importanta Vitaminei C pentru organism

Displazia Bronhopulmonara (BPD) – Boala pulmonara cronica la copii

Boala von Willebrand

Mituri si adevaruri despre cafeina