5 semne ca este vorba de colici

Publicat: 08 Iulie 2013 | Actualizat: 09 Noiembrie 2018
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Colicile abdominale sunt cosmarul multor parinti. Bebelusul este agitat, nu se odihneste, refuza mancarea si singurul lucru pe care il face este sa planga in continuu.

Uneori, starea de agitatie este normala la bebelus, atunci cand este de scurta durata si nu este insotita de alte simptome, cum ar fi varsaturile, febra sau eruptiile cutanate. Nou-nascutii sunt solicitati din plin de ritmul alert cu care se dezvolta si de multitudinea de elemente din jurul lor la care trebuie sa se adapteze.

Alteori insa situatia pare sa ajunga la extrem si iti este foarte greu sa il linistesti. Pentru ca adesea este vorba despre temutele colici abdominale si ca sa poti sa ii vii in ajutor micutului tau cat mai repede, trebuie sa stii cum sa interpretezi semnalele pe care acesta ti le transmite.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cum iti dai seama ca este vorba de colici?

Cercetatorii au analizat nu de putine ori comportamentul nou nascutilor pentru a vedea in ce masura pot face corelatii intre starea lor si felul de a se manifesta, pozitia corpului, intentistatea si tonalitatea sunetelor. Rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Pentru fiecare emotie si fiecare experienta, bebelusul adopta o postura care transmite parintelui ce se intampla, fie ca este vorba despre o stare pozitiva sau una mai putin placuta.

Care sunt semnalele pe care nou nascutul le foloseste pentru a te anunta de problema colicilor abdominale? Incepe sa planga imediat dupa ce a mancat. Este un plans puternic, de durata, care poate sa tina chiar si mai multe ore si care il priveaza de somnul la care apeleaza de obicei dupa masa. In timp ce plange, se va misca agitat, frecandu-si sau rasucindu-si piciorusele.

Postura corpului tradeaza intotdeauna duerea. Se va incovoia si isi va aduce picioarele in sus, cat mai aproape de abdomen, zona in care s-a instalat disconfortul care il necajeste de fapt. In cazul colocilor abdominale, aceste episoade de plans apar de mai multe ori pe zi si nou-nascutul se va opri mai greu decat de obicei.

In medie, un bebelus plange aproximativ doua ore pe zi. Cand este afectat de colici, este posibil ca un singur episod, care va aparea de mai multe ori pe zi, sa dureze in jur de doua ore.


Email

Invata sa fii sprintenInvata sa fii sprinten

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Primul ajutor in situatii de urgenta

Constipatia la adulti

Dureri abdominale la copii

Pancreatita acuta

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Paralizia cerebrala

Alcoolul etilic

SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV)

Sindromul bebelusului scuturat

Tractul gastro-intestinal - particularitati, afectiuni si diagnostic