UE rezerva 400 milioane de doze ale unui potential vaccin anti-COVID

Publicat: 14 August 2020 | Actualizat: 14 August 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Comisia Europeana rezerva, in numele statelor membre, 400 milioane de doze ale viitorului vaccin impotriva noului coronavirus dezvoltat de compania farmaceutica Johnson & Johnson.

In prima faza, se vor achizitiona 200 milioane de doze, apoi alta cantitate similara, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

De asemenea, potrivit aceluiasi comunicat oficial, executivul european continua discutiile intense si cu alti producatori de vaccinuri.

Pe 31 iulie, aceeasi Comisie Europeana anunta ca a rezervat 300 milioane de doze ale unui potential vaccin anti-COVID produs de laboratorul francez Sanofi. La acea vreme, presdintele Comisiei declara ca aceasta etapa reprezinta o prima piatra de temelie in materie de vaccinuri mult mai cuprinzatoare si ca sunt angajati in discutii avansate cu alte cateva companii producatoare.

De asemenea, se mai mentiona faptul ca Europa investeste intr-un portofoliu diversificat de vaccinuri promitatoare, pe vaza diferitelor tipuri de tehnologii, strategie care sporeste sansele de a obtine cat mai rapid un remediu eficace impotriva virusului.

1.415 noi cazuri de COVID-19 raportate in ultimele 24 de ore


In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 1.415 noi cazuri de coronavirus, din 22.914 teste efectuate. Bilantul ajunge, astfel, la 68.046, dintre care 31.920 pacienti au fost declarati vindecati si 7.497 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.


De asemenea, au fost inregistrate 44 de decese (29 barbati si 15 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Caras – Severin, Cluj, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Timis, Vaslui, Vrancea si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, 5 decese la categoria de varsta 40-49 ani, 4 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 13 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 13 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 8 decese la categoria de peste 80 de ani.


43 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbiditati.


Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.478.056 de teste. Pe teritoriul Romaniei, 8.799 de persoane confirmate cu infectie cu noul coronavirus sunt in izolare la domiciliu, iar 5.179 de persoane se afla in izolare institutionalizata. De asemenea, 24.859 de persoane se afla in carantina la domiciliu, iar in carantina institutionalizata se afla 77 de persoane.


Surse:
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-johnson-johnson-va/exclusive-jj-in-talks-with-japan-gates-foundation-to-lock-in-deals-on-covid-19-vaccine-idUSKCN24H2FB
https://medicalxpress.com/news/2020-08-eu-reserves-mln-doses-potential.html
https://www.fiercepharma.com/pharma/heels-u-s-deal-johnson-johnson-strikes-covid-vaccine-supply-pact-europe


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Reduce oboseala si extenuareaReduce oboseala si extenuarea

Citeste si despre:

Efectele negative ale unui stil de viata sedentar

Imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale unui masaj cu pietre calde?

10 Legi ale unei cure de slabire eficiente

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania

Impactul stresului asupra bolilor neurodegenerative

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Cum se manifesta infectiile cu paraziti intestinali?

Accidentul ischemic tranzitor

Screeningul pentru cancerul testicular

Arsuri stomacale sau infarct miocardic?

9 probleme de sanatate influentate de stres

Autismul - Investigatii si testari