Raed Arafat: ”Se va ajunge la zile in care se vor inregistra si 100 de pacienti ce vor intra in ATI”

Publicat: 27 Octombrie 2020 | Actualizat: 27 Octombrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Secretarul de stat, Raed Arafat, spune ca presiunea pe sistemul medical in contextul numarului mare de cazuri de COVID-19 continua sa creasca si este de parere ca se va ajunge la zile in care se vor inregistra si 100 de pacienti ce vor intra in Terapie Intensiva. Asta inseamna inseamna adaptarea sistemului si introducerea mecanismelor de lucru dupa conceptele de medicina de dezastre.


Acum, incet, incet, intram in logica medicinei de dezastre, in care trebuie un management diferit fata de masurile de preventie, masuri de preventie care trebuie sa continue pe linie epidemiologica, masurile care sa opreasca raspandirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, in acelasi timp, acum, ne confruntam cu o situatie care necesita aplicarea unor masuri foarte bine calculate pentru a putea trata si a putea asista numarul cel mai mare de pacienti posibil", a declarat Arafat, potrivit hotnews.


Arafat a mai adaugat ca se incearca suplimentarea numarului de locuri la sectiile de Terapie Intensiva, precum si sporirea resursei umane si explica faptul ca numarul cadrelor medicale care se ocupa de cazurile de la ATI nu poate fi crescut brusc.


Avem un plan pentru a corecta un pic partea de resurse umane, de a recupera acum toti medicii care au terminat examenul de specialitate pe ATI, pe urgenta, pe pneumologie, pe infectioase, pe radiologie si epidemiologie, de a-i angaja imediat fara concurs, pentru a crea o forta de lucru pe care putem sa o trimitem acolo unde este nevoie prin detasare.


Speram in prima faza vreo 200 de persoane sa reusim sa le angajam, medici vorbim aici, la sfarsit ei sa poata sa aleaga unde vor sa se transfere si sa aiba postul lor pe posturile vacante existente, tot fara concurs. Ordonanta de urgenta a fost citita, urmeaza sa fie aprobata chiar in cursul acestei saptamani
", a mai precizat Arafat.


Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24379165-raed-arafat-incet-incet-intram-logica-medicinei-dezastre.htm


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Tehnici de ajutor in zilele caniculare

Bolile induse de caldura

Psoriazisul pe timpul verii: recomandari pentru o vacanta cat mai placuta

Rinita medicamentoasa

Ce nu stiai despre tratamentul de canal

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Cum te ajuta specialistii farmacisti cand te confrunti cu o problema de sanatate?

Solutii de urgenta pentru herpes, cearcane si cosuri

Indrazneste sa incerci! Always te incurajeaza sa iti depasesti temerile

4 intrebari pe care sa le puneti partenerului sexual

Stresul si aura corpului uman

6 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le stie despre libido