Primul caz de infectie cu virusul West Nile, in Romania

Publicat: 19 Iulie 2019 | Actualizat: 19 Iulie 2019

A aparut primul caz de infectie cu virusul West Nile, in Romania. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile anunta ca “in sezonul 2019, in perioada 3.06.2019-18.07.2019 a fost inregistrat un caz de infectie cu virusul West Nile, cu debut in saptamana 27”. Cazul confirmat a fost inregistrat la grupa de varsta de peste 80 de ani, la o persoana de sex masculin cu domiciliu in judetul Galati.

Specialistii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente impotriva tantarilor, sa utilizeze substante insecticide in locuinta/in jurul locuintei, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (plase de protectie la ferestre), sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

In sezonul 2018, in perioada 2.05.2018-14.11.2018 s-au inregistrat 277 de cazuri de infectie cu virusul West Nile. S-au inregistrat 42 decese, conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.


Email

Vitoral M Junior spray oral - Puful de bine al copilului tau! Combinatie complexa de multivitamine care actioneaza sinergic!Vitoral M Junior spray oral - Puful de bine al copilului tau! Combinatie complexa de multivitamine care actioneaza sinergic!

Citeste si despre:

Virusul West Nile - cum se manifesta aceasta boala transmisa de tantari

Inundatiile: afectiuni provocate

Diareea estivala la copii – cauze si tratament

Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie

Enzimele sistemice care lupta natural cu durerea, inflamatiile si trombii

Raportarea si colectarea datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile

Sfaturi utile pentru calatorii…exotice!