Primele vaccinuri anti-COVID vor sosi in Europa in primavara

Publicat: 17 Octombrie 2020 | Actualizat: 19 Octombrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Directorul executiv al Agentiei Europene a Medicamentelor (EMA), Guido Rasi, spune ca primele vaccinuri impotriva noului coronavirus vor sosi in Europa in primavara anului viitor, daca testele clinice finale vor avea rezultatele scontate.


Acesta precizeaza ca este foarte dificil, aproape imposibil sa avem un vaccin pana la finalul acestui an si ca daca totul merge bine, in primele luni ale anului 2021 am putea avea trei vaccinuri aprobate de Agentia Europeana a Medicamentelor. Totodata, acesta a atentionat ca sosirea vaccinului va fi inceputul sfarsitului pandemiei si ca numai dupa un de cand vaccinul va fi disponibil vom vedea pandemia reducandu-se in mod semnificativ.


Agentia Europeana a Medicamentelor evalueaza in prezent vaccinurile experimentale dezvoltate de companiile Pfizer, AstraZeneca si Moderna pentru a grabi autorizarea lor daca testele clinice le vor dovedi eficacitatea si siguranta. Seful agentiei europene precizeaza, insa, ca indiferent de concluziile acestor analize si teste, vor trebui evaluate si in practica, intr-o perioada de cel putin sase luni de campanie de vaccinare, raspunsul oamenilor la vaccin si durata imunitatii dobandite in urma administrarii acestuia.


https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vaccine-ema-idUSKBN27121S
https://www.ansa.it/english/news/general_news/2020/10/16/covid-1st-vaccine-doses-in-spring-2021-says-ema-chief_df16cbf3-54ff-46f1-b0c4-e368d085a454.html


Nelu Tataru: ”Vom avea o crestere progresiva a cazurilor de COVID-19 si in urmatoarele zile


Ministrul Sanatatii spune ca in zilele urmatoare Romania va avea o crestere progresiva a numarului de cazuri de COVID-19, iar efectele restrictiilor impuse de la 15 octombrie se vor vedea abia peste 2-3 saptamani.


"Ramanem in acelasi registru al cresterii numarului de cazuri noi. Sunt aceleasi judete plus municipiul Bucuresti unde avem o crestere a transmiterii in comunitate. Vom avea o crestere progresiva si in urmatoarele zile, in masura in care restrictiile impuse in urma cu cateva zile vor trebui sa-si faca efectele in urmatoarele doua-trei saptamani. Dar tine foarte mult de fiecare dintre noi", a spus Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.


3.952 cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore


Alte 3.952 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 31.767 teste. Bilantul COVID-19 a ajuns la 176.468, potrivit datelor publicate sambata de Grupul de Comunicare Strategica.


In Bucuresti au fost inregistrate cele mai multe cazuri de COVID-19, respectiv 446. Indicele de incidenta a cazurilor de COVID-19 la 14 zile a ramas sub limita de 3 la mia de locuitori in toate judetele. La Bucuresti a fost raportata o rata de 2,75.


De asemenea, au fost raportate 63 de decese (37 barbati si 26 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Iasi, Maramures, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Ilfov si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, 3 decese la categoria de varsta 40-49 de ani, 8 decese la categoria de varsta 50-59 de ani, 14 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 21 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 16 decese la categoria de peste 80 de ani.


Toate decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.


La ATI, numarul pacientilor internati este de 745.


Email

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Pot suplimentele alimentare sa-ti creasca imunitatea?

Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani

HIV

Astmul bronsic si sarcina

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Primele semne ale menopauzei asupra pielii: sfaturi si remedii

Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii

Apneea de somn (Sindromul de apnee in somn SAS)

11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman

Mit si realitate despre uleiul de peste