OMS trage un semnal de alarma cu privire la vaccinul dezvoltat de Rusia: ”Trebuie sa treaca prin proceduri riguroase!”

Publicat: 12 August 2020 | Actualizat: 12 August 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

In cursul zilei de marti, Vladmir Putin a anuntat ca Ministerul Sanatatii rus a aprobat pentru folosire primul vaccin impotriva noului coronavirus, la mai putin de doua luni de la inceputul testelor pe oameni.

In cadrul unei videoconferinte cu membri guvernului, transmisa in direct de televiziunile rusesti, Putin a declarat ca este ferm convins ca vaccinul dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova este eficient si ca ofera o imunitate durabila. Ba mai mult, presedintele rus a afirmat ca una dintre fiicele sale si-a facut acest vaccin si ca ar fi avut o usoara febra dupa adminstrarea dozei, insa acum se simte bine.

Organizatia Mondiala a Sanatatii trage, insa, un semnal de alarma cu privire la vaccinul dezvoltat de Rusia, mentionand ca trebuie sa treaca de o serie de proceduri riguroase. OMS sustine ca accelerarea progreselor nu trebuie sa insemne compromisuri fata de siguranta.

"Suntem in stransa legatura cu autoritatile sanitare ruse, iar discutiile continua. Precalificarea oricarui vaccin trece prin proceduri riguroase. Precalificarea include analiza si evaluarea tuturor datelor de siguranta si eficacitate necesare colectate in studiile clinice", a explicat marti purtatorul de cuvant al OMS.
Chiar daca Rusia nu a facut publice rezultatele stiintifice ale testelor clinice, Vladimir Putin sustine ca vaccinul este eficient, ca a trecut toate probele necesare si ca permite dezvoltarea unei imunitati stabile la COVID-19.

Potrivit Institutului Gamaleya, vaccinul este pe baza de vector viral, ceea ce inseamna ca foloseste ca suport un alt virus care a fost transformat si adaptat pentru a lupta cu noul coronavirus.

Vaccinul dezvoltat de Rusia are la baza adenovirus, o tehnolgie pentru care a optat de asemenea si Universitatea Oxford.

Surse:
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-russia-vaccine-put/russia-approves-first-covid-19-vaccine-putin-says-idUSKCN25712U?il=0
https://www.nature.com/articles/d41586-020-02386-2
https://www.bbc.com/news/world-europe-53735718


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

Citeste si despre:

Boli ale inimii care ar trebui sa traga un semnal de alarma

Congestia nazala, un semnal de alarma!

Angina pectorala - un semnal de alarma

Cand parintii inainteaza in varsta: 5 semnale de alarma privind sanatatea

Semnale de alarma pentru suicid

Excelenta din interior catre exterior

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!

Invata sa iti asculti corpul: 4 semnale de alarma care indica boli cronice!

6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima

Sanatatea femeii - semnale de alarma

Alergiile - un semnal de alarma pentru dezechilibrul sistemului imunitar

Febra la copii - semnal de alarma?