OMS: Impactul pandemiei de coronavirus se va resimti zeci de ani de acum inainte

Publicat: 01 August 2020 | Actualizat: 01 August 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri in cadrul unei reuniuni a comitetului de urgenta al OMS Geneva ca pandemia de COVID-19 este genul de dezastru ale carui efecte se vor resimti zeci de ani de acum inainte.

“Actuala pandemie este o criza de sanatate care are loc o data intr-un secol si ale carei efecte vor fi resimtite zeci de ani. Trebuie sa invatam sa traim cu acest virus si sa actionam impotriva lui prin toate mijloacele”, a declarat directorul OMS la sase luni dupa ce a decretat stare de urgenta mondiala.

Comitetul de urgenta al OMS s-a reunit vineri, pentru a patra oara, pentru a reevalua pandemia de coronavirus. Acestia sustin ca viteza cu care se actioneaza pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID este fara precedent.

Peste 160 de companii farmaceutice lucreaza pentru dezvoltarea unui vaccin eficient si sigur care sa opreasca raspandirea virusului care inca face victime la nivel mondial.

Numarul cazurilor de COVID-19 din lume se apropie de 18 milioane, dintre care peste 11 milioane sunt pacienti vindecati. Rata mortalitatii a scazut, in ultimele 2 saptamani, sub 6%, la fel si rata cazurilor critice de COVID-19, care a ajuns la 1%, potrivit Worldometers.info.

Masca devine obligatorie in spatiile deschise incepand de astazi in mai multe judete

Ieri numarul cazurilor de COVID-19 din Romania a depasit pragul de 50.000, iar incepand de astazi masca devine obligatorie si in spatiile deschise, in mai multe judete din tara, pentru a limita raspandirea noului coronavirus.

Astfel, purtarea mastii de protectie in spatiile deschise aglomerate, precum pietele si ragurile, a devenit obligatorie in judetele Arad, Arges, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Satu Mare, Teleorman si Vrancea.

De asemenea, in toate localitatile din judetul Iasi masca devine obligatorie inclusiv pe strada in perioada 1-14 august.

In judetul Prahova, care a inregistrat, in ultima saptamana, o crestere a cazurilor noi de COVID-19, este de asemenea obligatorie purtarea mastii de protective in spatii deschise, insa doar in anumite intervale orare.

Bineinteles, masura vizeaza si litoralul romanesc. Masca devine obligatorie in judetul Constanta, unde au fost anuntate masuri speciale si in cazul programului teraselor.

In judetul Buzau masca de protectie trebuie purtata in toate spatiile deschise aglomerate precum piete, targuri, statii de autobuz, peroane, zone in care se organizeaza serbari publice sau pelerinaje precum si in exteriorul obiectivelor turistice.

In judetul Valcea masca trebuie purtata la piscinele in aer liber si stranduri, iar in pietele agroalimentare cumparatorii vor fi nevoiti sa poarte si manusi de protectie.

In judetul Brasov este obligatorie purtarea mastii in piete si targuri, dar si pe arterele pietonale si in alte zona aglomerate, frecventate de turisti.

Bucuresti nu se afla inca pe lista judetelor unde se impune obligativitatea purtarii mastii de protectie, desi inregistreaza cele mai multe cazuri de coronavirus din tara, peste 5.800. Doar ieri, in Capitala, s-au raportat 164 cazuri noi.

Surse:

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-who/impact-of-coronavirus-will-be-felt-for-decades-to-come-who-says-idUSKCN24W27L
https://www.bbc.co.uk/sounds/play/p08mdvk6


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Senzatie de picioare grele? Senzatie de picioare grele?

Citeste si despre:

Impactul pandemiei COVID-19 asupra sanatatii mintale

Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti?

Cum este influentata starea de spirit de pandemia de coronavirus

Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale

Spirtul - bun sau nu impotriva noului coronavirus? Care sunt cei mai buni dezinfectanti?

Excelenta din interior catre exterior

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!

Stam in casa si facem miscare pentru mentinerea sanatatii

Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital

Cum ne organizam timpul: atat al nostru cat si al copiilor cand stam acasa

Alimente recomandate pentru mentinerea sanatatii

13 alimente benefice sanatatii femeilor