O proteina din organism ar putea fi responsabila pentru formele grave de COVID-19

Publicat: 10 August 2020 | Actualizat: 10 August 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Un studiu recent, realizat de un grup de cercetatori francezi, scoate la iveala noi detalii despre formele grave de coronavirus. Calprotectina, o proteina sintetizata de organismul uman, intr-un context inflamator, ar putea juca un rol important in agravarea bolii.

Potrivit studiului, a fost detectata o concentratie foarte ridicata, de 100 pana la 1000 de ori mai mare decat cea normala, a acestei proteina la pacientii cu forme severe de COVID-19. Rezultatele cercetatorilor sugereaza ca proteina numita calprotectina ar putea fi un factor responsabil pentru agravarea infectiei cu COVID-19.

O crestere puternica a concentratiei de calprotectina in sange s-ar putea produce inainte de furtuna de citokine asociata cu evolutia infmalatorie a pacienilor cu forme severe de COVID19, explica specialistii care au luat parte la studiul ce are la baza analiza unor esantioane sanguine prelevate de la 158 de pacienti internati in spitale cu simptome de COVID-19.

In teorie, ar putea fi identificati pacientii care risca sa dezvolte o forma severa de COVID-19 prin testarea concentratiei de calprotectina din sange, explica cercetatorii francezi. Acestia mai subliniaza ca aceasta pista de cercetare ar putea oferi o abordare terapeutica inedita, intrucat blocarea receptorului calprotectinei ar putea combate fenomenul de agravare a bolii. Insa aceste strategii urmeaza sa fie evaluate prin studii clinice, afirma aceiasi specialisti.

779 cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore, din 6.607 teste efectuate

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 779 cazuri de COVID-19, din 6.607 teste prelucrate. 326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Bilantul ajunge astfel la 62.547, potrivit datelor publicate luni de Grupul de Comunicare Strategica. 30.311 pacienti au fost declarati vindecati si 6.497 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

De asemenea, in ultimele 24 de ore au fost raportate 29 de decese (18 barbati si 11 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Braila, Buzau, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea, Vaslui si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 20-29 de ani, 1 la categoria 30-39 de ani, 1 deces la categoria de varsta 40-49 ani, 2 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 9 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

28 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate pana in prezent comorbiditati.

Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7405878/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092867420309934


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Reduce oboseala si extenuareaReduce oboseala si extenuarea

Citeste si despre:

Alergia la proteinele din ou

Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman

Uleiul din arbore de ceai face minuni pentru sanatatea ta

Efectele carentei de magneziu din organism

Inlaturati toxinele si metalele grele din organism cu ajutorul plasturilor detoxifianti BioMagick!

Excelenta din interior catre exterior

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!

Pericolele lipsei de magneziu din organism

8 alimente care cresc nivelul de energie din organism

11 semne ca trebuie sa eliminati toxinele din organism

Ai varice? Atunci scleroterapia ar putea fi solutia pentru tine!

Alternative sanatoase la proteinele din carne