O aplicatie mobila afiseaza cate cazuri de COVID-19 sunt intr-o anumita zona a lumii

Publicat: 24 Septembrie 2020 | Actualizat: 24 Septembrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Google lanseaza o noua functie in Google Maps, de mare ajutor pentru cei care vor sa calatoreasca si nu numai! Incepand de saptamana aceasta, Google Maps ofera utilizatorilor posibilitatea de a afla cate cazuri de COVID-19 sunt intr-o anumita zona a lumii, din 220 tari si teritorii.

Informatiile despre coronavirus de pe Google Maps vor fi furnizate de OMS si surse guvernamentale, precum si de alte surse credibile precum Institutul Johns Hopkins, New York Times si Wikipedia. Datele vor fi afisate pe o harta codificata in culori, cu media pe sapte zile a cazurilor noi la 100.000 de locuitori dintr-o anumita zona.


Pe langa faptul ca face mai sigura deplasarea din punctul A in punctul B pe timp de pandemie, cu ajutorul acestei functii se pot face comparatii rapide intre statisticile din zona in care locuim fata de alte zone de pe planeta.


Utilizatorii Google Maps vor putea vedea si daca epidemia inregistreaza un trend ascendent intr-o anumita zona inainte de a-si face planuri de calatorie.


Functia se lanseaza saptamana aceasta pentru telefoanele cu sistem de operare Apple si Android si nu va aparea automat in Google Maps, ci dupa o actualizare a aplicatiei.

In prezent aplicatia Google Maps are peste 1 miliard de utilizatori.


La momentul de fata, la nivel mondial sunt 7.449.422 cazuri active de coronavirus. Tarile europene impun nou restrictii, astfel ca in Italia locuitorii si turistii din orasul Genova sunt obligati sa poarte masca 24 de ore din 24. Mare Britanie, care a ajuns intr-un punct critic in ceea ce priveste cresterea cazurilor de coronavirus, creste durata restrictiilor si creste cuantumul amenzilor - 200 de lire pentru prima abatere.


https://blog.google/products/maps/navigate-safely-new-covid-data-google-maps/
https://www.theverge.com/2020/9/23/21452661/google-maps-overlay-covid-transmission-risk-trends


Email

Reduce oboseala si extenuareaReduce oboseala si extenuarea

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Pruritul - Mancarimea

Remedii la domiciliu pentru inlaturarea matretii

Care este legatura dintre durerile de spate si constipatie?

Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ?

Gastrita acuta

Incearca aceste suplimente naturale pentru un somn odihnitor!

Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

Cum ingrijim articulatiile in sezonul rece

Ameliorarea durerilor artritice prin acupunctura

Salmonelozele

Simptome de meningita

Autoexaminarea sanilor, esentiala in depistarea precoce a cancerului mamar

Prevenirea si tratarea carceilor si crampelor musculare