Ministerul Sanatatii, impreuna cu unul dintre cei mai mari retaileri din Romania, asigura alimente pentru spitalele din tara, aflate in prima linie in lupta cu Covid-19

Publicat: 25 Martie 2020 | Actualizat: 25 Martie 2020

Romania traverseaza in acest moment o situatie care a adus laolalta, intr-un efort de solidaritate si implicare, actori din spatiul public si mediul de afaceri, ce isi unesc fortele sa sprijine autoritatile si cadrele medicale pentru a face fata valului reprezentat de Coronavirus.

Carrefour Romania a raspuns necesitatii de hrana si asigura spitalelor din tara, care trateaza pacientii infectati cu Covid-19, alimentele necesare pe parcursul urmatoarei luni, atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti. In acest moment, urmatoarele spitale: Spitalul clinic de boli infectioase Constanta, Spitalul clinic de boli infectioase si pneumoftizologice Victor Babes Craiova si Spitalul clinic de boli infectioase Victor Babes Timisoara se afla pe lista centrelor medicale ce vor primi alimente, la recomandarea Ministerului Sanatatii.

„Personalul nostru medical este demn de toata lauda si demonstreaza, o data in plus, dedicare si inalt profesionalism, in aceste zile in care juramantul lui Hipocrate este atat de greu incercat. Multumim pe aceasta cale companiilor private care arata solidaritate fata de situatia actuala”, a declarat Victor Costache, Ministrul Sanatatii.

„Cei care se afla astazi in linia intai in lupta impotriva Covid-19 – cadre medicale, asistenti, personal de suport – au, la randul lor, nevoie de grija si ajutor. Vrem sa le acordam sprijin pentru a face fata zi de zi situatiilor solicitante. Iar pacientilor, toate incurajarile, impreuna cu sustinerea pe care vrem sa le-o oferim printr-o alimentatie corespunzatoare”, a declarat Jean Richard De Latour, CEO Carrefour Romania.

Spitalele vor primi din partea Carrefour Romania alimentele necesare unei alimentatii adecvate, conform solicitarilor primite de la unitatiile sanitare mentionate anterior.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Email

Citeste si despre:

Diferenta dintre sarea de mare si sarea de masa

Conferinta Nationala a Pacientilor - Perspective asupra sistemului de sanatate din Romania

Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C

Cei mai importanti nutrienti din compozitia alimentelor sanatoase

Spirtul - bun sau nu impotriva noului coronavirus? Care sunt cei mai buni dezinfectanti?

Ai urmat un tratament medicamentos? Ficatul are urgent nevoie de protectie si regenerare!

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor dn Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

Insuficienta cardiaca – ce este si cum se trateaza fara operatie

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Cum o mentinem sanatoasa?

Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii

Cele mai bune alimente pentru iarna

Cei mai buni inlocuitori ai zaharului

Cele mai bune alimente pentru un ficat sanatos