La fiecare 15 secunde o persoana isi pierde viata din cauza noului coronavirus

Publicat: 05 August 2020 | Actualizat: 05 August 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Numarul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut de 700.000, potrivit Worldometers.info. La fiecare 24 de ore aproape 5.900 de persoane isi pierd viata in urma infectiei cu noul coronavirus, potrivit unui raport publicat de Reuters. Acest lucru echivaleaza cu un deces la fiecare 15 secunde.

Cele mai multe decese sunt inregistrate, la aceasta ora, in Statele Unite ale Americii (peste 160.000 decese), Brazilia (peste 96.000) si Mexic (aproape 49.000 decese), Statele Unite si America Latina fiind noile epicentre ale pandemiei.

Initial, coronavirusului a ajuns lent in America Latina, unde, potrivit ONU, traiesc 640 milioane de oameni, dintre care peste 100 milioane de persoane, atat din America Latina cat si din Caraibe, traiesc in mahalale, au locuri de munca in sectorul informal unde nu sunt luate cu rigurozitate masuri de siguranta sociala si au continuat sa lucreze pe parcursul pandemiei, expunandu-se astfel la un risc crescut de infectare.

Statele Unite lanseaza un test clinic pentru un medicament pe baza de anticorpi pentru tratarea COVID-19

Institutul National pentru Sanatate al SUA (NIH) a anuntat demararea testelor clinice de amploare pentru un medicament bazat pe anticorpi de sinteza pentru tratarea COVID-19.

Testarile clinice au ajuns deja in ultima faza si este realizat pe un esantion de 300 voluntari din intreaga lume, pacienti spitalizati, cu simptome usoare sau moderate de coronavirus. Jumatate dintre acesta vor primi acest medicament injectabi, iar ceilalti un placebo astfel incat sa se stabileasca eficienta reala a acestui tratament.

De asemenea, va fi testat si nivelul anticorpilor sintetici in cazul bolnavilor de COVID-19 care sunt tratati ambulatoriu.

Medicamentul are la baza anticorpi anti-coronavirus denumiti LY-COV555, care au fost descoperiti in sangele unui pacient in curs de recuperare de catre compania canadiana AbCellera Biologics. Acesti anticorpi au fost reprodusi ulterior in mod sintetic astfel incat sa se ajunga la cantitatile necesare productiei in masa de compania americana Lilly Research Laboratories.

Surse:
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-casualties/global-coronavirus-deaths-exceed-700000-one-person-dies-every-15-seconds-on-average-idUSKCN2510EN
https://graphics.reuters.com/HEALTH-CORONAVIRUS/COUNTRIES/oakveqlyvrd/index.html?id=united-kingdom
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-launches-clinical-trial-test-antibody-treatment-hospitalized-covid-19-patients


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Confort si relaxare pentru picioarele taleConfort si relaxare pentru picioarele tale

Citeste si despre:

Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!”

De ce femeile isi pierd interesul pentru sex?

Accidentul vascular cerebral, dusmanul din umbra

Primul ajutor in caz de inconstienta

Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!

Efectele diabetului asupra organismului

Prevenirea osteoporozei prin dieta

Comportamentul suicidal si autovatamarea

Manevra Heimlich (manevra de salvare de la sufocare)

Reconstructia relatiei de cuplu