Johnson & Johnson incepe testele finale al vaccinului anti-COVID

Publicat: 24 Septembrie 2020 | Actualizat: 24 Septembrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Compania farmaceutica Johnson & Johnson a inceput faza finala a testelor clinice pentru potentialul vaccin anti-COVID, pe 60.000 de participanti. Directorul stiintific Johnson & Johnson, Dr. Paul Stoffels, estimeaza ca rezultatele acestei faze vor veni pana la finalul anului, cel tarziu inceputul anului urmator.


Acesta mai spune ca faza a treia a fost demarata in urma rezultatelor pozitive din fazele preliminare I si II, desfasurate in Belgia si SUA. Testele finale sunt realizate in 215 centre din SUA, Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Chile, Mexic, Peru si Columbia, iar compania isi propune sa produca, pentru inceput, un miliard de doze in 2021.


Spre deosebire de vaccinurile companiilor rivale, Moderna, Pfizer si AstraZeneca, care se fac in doua doze, la distanta de cateva saptamani, vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson se administreaza intr-o singura doza. Un astfel de vaccin ar avea, spun specialistii, beneficii mai mari din punct de vedere al campaniilor de imunizare in masa si al controlului pandemiilor globale.


Alte 1.639 de noi cazuri noi de COVID-19 in Romania


Romania inregistreaza alte 1.639 de noi cazuri noi de COVID-19, din 24.278 teste efectuate in ultimele 24 de ore. Bilantul a atins 118.054 cazuri, potrivit Grupului de Comunicare Strategica.


Cele mai multe imbolnaviri sunt, in continuare, in Bucuresti, respectiv 281 cazuri noi. Judetele cu cele mai multe imbolnaviri noi sunt Galati - 83, Bacau, Constanta - cu cate 82 si Iasi - 77. Cele mai putine imbolnaviri noi, respectiv 3, au fost raportate in ultimele 24 de ore in Mehedinti.


In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 41 de decese (25 barbati si 16 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 30-39 de ani, 2 decese la categoria de varsta 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 38 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 2 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.


In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.136. Dintre acestea, 506 sunt internate la ATI.

Surse:

https://www.jnj.com/johnson-johnson-initiates-pivotal-global-phase-3-clinical-trial-of-janssens-covid-19-vaccine-candidate
https://www.nytimes.com/2020/09/23/health/covid-19-vaccine-johnson-and-johnson.html


Email

Nu lasa ficatul sa duca tot greulNu lasa ficatul sa duca tot greul

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania

Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)

Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze?

Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin

Testul pentru Helicobacter pylori

Cum protejam ochii de lumina albastra a ecranelor

Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

Cum ingrijim articulatiile in sezonul rece

Testul de stres la efort

Solutia naturala pentru vaccinare eficienta si sigura

Varicela - cand trebuie sa ne vaccinam

Cocaina

Lista cu vaccinurile obligatorii si optionale