Intalnirile SaFrIna CLUJ-NAPOCA - 12 februarie 2011

Actualizat: 11 Februarie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Eveniment de informare medicala pentru publicul larg Cluj-Napoca - 12 februarie 2011

Informarea medicala a publicului larg este din ce in ce mai importanta datorita beneficiilor si contributiilor aduse de un pacient informat sistemului medical din Romania. Comunicarea eficienta intre cadrele medicale si pacienti este esentiala pentru cresterea compliantei la tratament, pentru intelegerea afectiunilor si solutiilor medicale. In acest sens, Houston NPA organizeaza weekendul acesta la Cluj un seminar interactiv de informare medicala pentru publicul larg, aflat la cea de-a doua editie - „Intalnirile Safrina”. Evenimentul are loc pe 12 februarie 2011, la Hotel City Plaza (Sala Ballroom, str. Sindicatelor 9-13, Cluj), intre orele 11.00 si 14.00.

Intrarea este libera.

Evenimentul este dedicat informarii publicului general, participantii sunt persoane interesate de sanatate si de preventie, iar lectorii sunt reprezentati de cadre medicale cu experienta (de pe plan local sau regional, medici de diferite specialitati, farmacisti, reprezentanti ai autoritatilor din domeniul sanitar, asistenti medicali, etc) interesati in oferirea de informatii medicale de calitate, transpuse intr-un limbaj accesibil publicului.

Printre lectorii care au confirmat deja participarea si se vor adresa publicului clujean, se numara: Dr. Mihai MOISESCU-GOIA - director executiv adjunct la DSP Cluj, prof. dr. Horatiu BOLOSIU - presedinte Societatea Romana de Reumatologie si presedinte OsArt, dr. Mihaela LUPSE - director medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj, col. dr. Doina BALTARU si col. dr. Mihai FLOREA de la Spitalul Militar de Urgenta Cluj-Napoca, farm. Adelaida HAIDUC – vicepresedinte Colegiul Farmacistilor Cluj, farm. Rodica ALUAS - coordonator eveniment.

Houston NPA a pornit seria de evenimente „Intalnirile SaFrIna” (SaFrIna = Sanatate, Frumusete, Interactivitate) din dorinta de a crea anual platforme regionale de comunicare si de informare de care sa beneficieze atat participantii, cat si invitatii locali si in cadrul carora se urmareste invingerea temerilor in ceea ce priveste adresarea de intrebari specialistilor si promovarea informarii directe de la persoane competente in cadrul unor sesiuni interactive, participantii avand posibilitatea de a pune intrebari lectorilor prezenti.

Printre temele care vor fi abordate la intalnirea de la Cluj: vaccinarile facultative, terapia cu antibiotice, afectiunile de sezon si recomandari de la medicul de familie, osteoporoza, durerile de spate, semne si simptome ale afectiunilor cardiace, pacientul cu boli metabolice, durerea de stomac, rolul farmacistului si al psihologului.

La 'Intalnirile SaFrIna' organizatorii sustin si promoveaza catre publicul general si personalul medical asociatiile de pacienti din Romania, in cadrul campaniei initiate in 2010, “Inscrie-te in asociatia de pacienti!”. Astfel, la eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai urmatoarelor asociatii de pacienti care activeaza in judetul Cluj: Little People, Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania - ART, Societatea Romana de Cancer, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania - APAH-Ro. Asociatiile de pacienti, grupate pe diferite tipuri de boli, exercita un rol extrem de important in ceea ce priveste consilierea si informarea pacientilor, fiind parteneri de nadejde pentru personalul medico-sanitar si pentru intregul sistem sanitar. Campania social „Inscrie-te in Asociatia de Pacienti” si publicatia anuala „Ghidul Pacientului Roman” fac parte din cel mai important si amplu proiect de sustinere a tuturor pacientilor si asociatiilor de pacienti existente in Romania.

Pentru inscrieri la eveniment: [email protected] sau la tel. 0735.181.618, 021-317.09.43. INTRAREA LIBERA, pe baza de inscriere!


Citeste si despre:

Selectia si pregatirea prin rezidentiat cu timp partial in specialitatea medicina de familie E timpul sa ii ascultam pe parinti! – Studiu al GSK Romania despre impactul otitei medii asupra copiilor, precum si efectele asupra parintilor Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Anxietatea si depresia la copii Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Program de interes national de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri - 2009-2012 Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Catalogul national de programe de studii complementare Apa minerala, apa plata si apa de robinet Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Hiperuricemia EMC - medici de familie in Programul de diabet 10 moduri prin care puteti renunta la unele obiceiuri daunatoare
Cere sfatul medicului ×