Gradul de imunizare naturala a invatatorilor pentru COVID-19 este, cel mai probabil, foarte mic, de 4,5%

Publicat: 18 Septembrie 2020 | Actualizat: 18 Septembrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


•Peste 2600 de invatatori s-au inscris in demersul Sistemului Medical MedLife de testare gratuit a anticorpilor specifici COVID-19, 1176 dintre acetia testandu-se voluntar;
•53 dintre invatatori au avut un rezultat pozitiv la testul serologic
•Gradul mic de imunizare a invatatorilor arata inca o data nevoia respectrii cu strictete a masurilor de preventie si igiena;


Bucureti, 16 septembrie: in perioada 1-14 septembrie, Sistemul Medical MedLife a pus gratuit la dispoziia invatatorilor teste serologice care detecteaz prezena anticorpilor specifici COVID-19 in organism. Peste 2600 de invatatori s-au inscris in acest demers, 1176 dintre acestia testandu-se voluntar, din peste 50 de orase din Romania.

Dintre invatatorii testati la nivel national, 53 au avut un rezultat pozitiv la testul serologic, ceea ce arata, cel mai probabil, ca gradul de imunizare naturala a acestora pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5%. Varsta medie a invatatorilor testati pozitivi este de 43 de ani, cu preponderenta feminina - 94% dintre testele pozitive au fost in randul femeilor.

Printre orasele in care au fost detectate rezultate pozitive la testul IgG se numara Arad, Timisoara, Targoviste, Oradea, Bacau, Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Targu Jiu, Craiova. De asemenea, nu au fost identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boala in cadrul aceleasi institutii.

Importanta respectarii cu strictete a masurilor de preventie si igiena

Gradul mic de imunizare al invatatorilor arata inca o data nevoia respectarii cu strictete a masurilor de preventie si igiena. „Acest demers a reprezentat un prim pas, oferindu-le invatatorilor posibilitatea de a afla dac au intrat In contact cu virusul si daca au dobandit, pentru o anumita perioada, imunitate naturala pentru SARS-CoV-2. Ne bucura faptul ca un numar mare de invatatori s-a inscris in acest demers, ceea ce arata nevoia reala a extinderii testrii. Inca de la primele studii pe care MedLife le-a realizat, gradul de imunizare naturala a populatiei era unul foarte mic, aspect ce este demonstrat inca o dat prin gradul scazut de imunizare naturala a invatatorilor. Acest lucru ne evideniaza ca singura varianta prin care activitatea in scoli se poate desfasura in siguranta este prin respectarea masurilor de preventie si igiena.”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Imunizarea populatiei pentru COVID-19 se poate face in doua feluri, prin vaccinare, insa nu exista un vaccin inca, sau prin trecerea prin infectie. „Despre imunizarea in masa s-a vorbit de cand a inceput pandemia si suna bine in teorie- 70% sau 80% din populatie trece prin infectie si atunci se opreste practic pandemia, lucru care este imposibil de realizat intr-un timp scurt. Ca s facem o comparatie, cand vorbeam de gripa spaniola, imunizarea nu a depasit 30% si asta in conditiile in care am avut peste 50 de milioane de decese. Ceea ce arata ca imunizarea naturala a populatiei reprezinta un lucru foarte greu de realizat, ceea ce inseamna ca un procent vor face forme mediii, forme severe ale bolii, vom avea un procent mare de decese. Imunizarea se poate face in doua feluri, prin vaccinare, insa nu avem un vaccin inca, sau prin trecerea prin infectie. Ca sa ne dam seamaa ca e greu sa obtinem aceasta imunizare, ce s-a facut in Romania la nivel de cercetare au aratat ca nu depasim 4% ca imunizare in randul populatiei. Mai mult de atat, chiar in tarile unde au fost multe cazuri, ca de exemplu Italia, Spania sau Franta, nu s-a trecut gradul de imunizare de 8%. Deci este clar ca restul populatiei este vulnerabil si susceptibil de a face infectia. Asta inseamna ca oricat ne-am dori aceasta varianta, tot masurile de preventie pe care le auzim in fiecare zi sunt cele mai bune- purtatul corect al mastii, distantare, limitarea contactului prelungit, respectarea regulilor de igiena. Nu avem nicio alta varianta pana cand nu vom avea un vaccin.”, ne spune Dr. Adrian Marinescu, Medic Primar Boli Infecioase.

Peste 90 de centre de recoltare MedLife au fost implicate in acest demers

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG au presupus recoltarea unei probe de sange, si rezultatele au fost confidentiale, putand fi accesate intr-un interval de 3 zile lucratoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic. La nivel national, 93 dintre cele 140 de centre de recoltare MedLife au fost implicate in acest demers.


Email

Asigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidantAsigura functionarea normala a vaselor de sange cu rol antioxidant

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Motive pentru care este bine sa beti apa

Cele mai bune alimente pentru micul-dejun

Cele mai bune remedii naturale pentru pielea iritata si mancarimi

Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii

Incearca aceste suplimente naturale pentru un somn odihnitor!

Tiroida - un organ mic dar cu o responsabilitate uriasa

8 lucruri pe care sa le faceti acum pentru un aspect fizic mai tanar

Cele mai sanatoase si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Cele mai bune remedii pentru constipatia bebelusilor

Cel mai bun moment al zilei pentru exercitii fizice