Copiii sub 5 ani pot fi purtatori ai unei incarcaturi mari de COVID-19, conform unui studiu

Publicat: 31 Iulie 2020 | Actualizat: 31 Iulie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cel mai nou studiu publicat in JAMA Pediatrics contrazice ceea ce se credea pana in acest moment despre nivelul de transmitere al coronavirusului in randul copiilor mici.

Noile cercetari arata ca micutii sub 5 ani au o cantitatate de virus de 10 pana la 100 de ori mai mare decat la adulti in caile respiratorii superioare.

Cercetatorii au analizat 145 de probe colectate, in perioada martie-aprilie, de la pacientii din Chicago, SUA, cu simptome moderate, la o saptamana de la debutul acestora. 46 dintre probe apartineau copiilor sub 5 ani, 51 copiilor intre 5 si 17 ani, in timp ce 48 de probe apartineau adultilor intre 18 si 65 de ani.

Totusi, expertii sustin ca este nevoie in continuare de alte studii care sa arate contagiozitatea la copii. Coordonatorul acestui studiu spera ca aceste noi descoperiri sa ajute la stabilirea unor noi reguli in scoli si gradinite pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

1.295 de cazuri noi de coronavirus in ultimele 24 de ore si 39 de decese

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 1.295 cazuri noi de coronavirus in Romania, din 22.767 teste efectuate. 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Bilantul ajunge la 50.886, dintre care 27.007 pacienti au fost declarati vindecati si 4.433 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare. La ATI sunt internati 409 pacienti.

De asemenea, in ultimele 24 de ore au fost raportate 39 de decese (22 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arad, Arges, Bacau, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras Severin, Constanta, Dambovita, Galati, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman, Timis, Vrancea si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria 30-39 ani, 2 decese la categoria de varsta 40-49 ani, 3 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 12 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 14 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 39 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.202.607 de teste. La ATI sunt internati 409 pacienti.

Rata infectarii cu noul coronavirus a crescut simtitor in ultima perioada la nivel mondial. In doar 4 zile numarul cazurilor de COVID-19 a ajuns de la 16 milioane la peste 17 milioane de infectari. Anterior, un milion de cazuri se aduna la fiecare 5 zile.

America de Sud a devenit cea mai afectata regiune, Americile fiind, in acest moment, epicentrul pandemiei. Mexic a devenit saptamana trecuta a treia tara din lume, dupa SUA si Brazilia, in ceea ce priveste decesele cauzate de noul coronavirus, atingand pragul de 46.000.

Vietnam, una dintre tarile cel mai putin afectate de pandemie, a raportat astazi primul deces cauzat de coronavirus. Tara nu inregistrase noi infectii timp de 100 de zile, iar in ultima perioada noi focare au inceput sa apara in orasul Dangag, una dintre cele mai populare destinatii turistice din centrul tarii. Doar ieri in Vietnam au fost inregistrate 50 de cazuri noi de COVID-19, bilantul ajungand la 509 infectari.

De asemenea, lucrurile nu stau foarte bine nici in Polonia, care a inregistrat astazi 657 cazuri noi de COVID-19, cel mai mare numar de imbolnaviri de la declansarea pandemiei.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Senzatie de picioare grele? Senzatie de picioare grele?

Citeste si despre:

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

4 lucruri pe care oamenii cu dureri cronice le au in comun

5 probleme importante dupa 40 de ani!

8 pasi simpli de ingrijire a starii de sanatate pentru femeile de peste 40 de ani

Ceapa si usturoiul pot preveni aparitia unor tipuri de cancer

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Impactul stresului asupra bolilor neurodegenerative

Cum iti afecteaza viata o imunitate scazuta?

10 moduri sanatoase de a tine sub control pofta de mancare

Fitness pentru bebelusi

Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta

Poliomielita (paralizia infantila) – infectia cu virusul poliomielitic

Scarlatina