Continuarea masurilor de prevenire si limitare a eventualelor imbolnaviri cu noul coronavirus

Publicat: 25 Februarie 2020 | Actualizat: 25 Februarie 2020

Ministerul Sanatatii continua masurile de prevenire si limitare a eventualelor imbolnaviri cu noul coronavirus.

Victor Costache, ministrul Sanatatii a convocat in aceasta dimineata o videoconferinta de urgenta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica din teritoriu si municipiul Bucuresti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infectiei COVID-19.

“La aceasta ora nu avem niciun caz cu infectie cu noul coronavirus in Romania. Asta se datoreaza si eforturilor dumneavoastra, a personalului din teritoriu care a implementat masurile decise de catre comitetul Ministerului Sanatatii inca de acum o luna. Va felicit pentru efortul depus si va solicit, in continuare, mobilizare generala, responsabilitate si profesionalism pentru gestionarea situatiei. Va rog sa informati populatia la nivel local despre ce inseamna acest nou tip de infectie si despre masurile de igiena care este necesar sa le urmeze. Fac un apel la calm”, a declarat in debutul videoconferintei Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Oficialul Ministerului Sanataii a discutat cu reprezentantii directiilor de sanatate publica modul de implementare a setului de masuri care a fost decis seara trecuta de catre Guvernul Romaniei, in cadrul Comitetului National de Urgenta.

Astfel, la sosirea pe teritoriul Romaniei, toti calatorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localitati din Italia, dar si peroanele care inca se mai afla pe nava de croaziera Diamond Princess vor intra direct in carantina, pentru o perioada de 14 zile .

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia si Veneto vor intra in izolare voluntara la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea in Romania.

“Toate persoanele din carantina vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie sa il urmeze, la fel si cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de catre reprezentantii Institutului de Sanatate Publica si transmise in timp util. Tot la institut va functiona un telverde care va putea fi apelat de catre cei interesati sa obtina masuri suplimentare despre noul tip de infectie cu coronavirus” a spus ministrul Costache.

La finalul videoconferintei, ministrul Sanatatii a subliniat ca, nerespectarea masurilor privind carantina se va sanctiona conform art. 352 din Codul Penal.
De asemenea, s-a stabilit calendarul urmatoarelor vidoconfente ce vor fi organizate.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Email

Citeste si despre:

Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA

10 moduri prin care sa preveniti imbolnavirile cand calatoriti

Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun

Ghid practic de prevenire al racelii si gripei in acest sezon

Imbolnavirea copiilor la gradinita. Cauze si metode de prevenire

Bolnavii cu insuficienta cardiaca sunt mai fragili in fata infectiei cu coronavirus. Consultatii online gratuite oferite de ARES

Virozele respiratorii si gripa: cum ne protejam

Sustine functionalitatea ficatului

Cancere fara simptome

Top 5 probleme dentare

Extractul din boabe de cafea crude, o solutie posibila de reglare a glicemiei

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania

Legatura puternica dintre minte si inima