Centrul Oncologic Sanador ofera pacientilor investigatii de scintigrafie de ultima generatie, decontate prin CASMB

Actualizat: 05 Februarie 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sanador ofera pacientilor posibilitatea de a beneficia de investigatii de scintigrafie decontate prin Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

Astfel, in cadrul Departamentului de Medicina Nucleara al Centrului Oncologic Sanador se pot efectua urmatoarele tipuri de scintigrafii decontate prin CASMB: scintigrafie osoasa localizata/completa, scintigrafie tiroidiana, scintigrafie paratiroidiana si scintigrafie renala.

Scintigrafia reprezinta un examen non-invaziv de medicina nucleara, cu ajutorul caruia se pot diagnostica si evalua, inca din primele stadii, afectiuni grave, precum cele din sfera oncologica, endocrinologica, neurologica, dar nu numai.

Investigatia permite obtinerea unui diagnostic de precizie, informatiile fiind mult mai complexe, morfologice si de metabolism, uneori nedetectabile la alte examene imagistice.

“In cadrul Sanador, pacientii pot beneficia de examinari scintigrafice de inalta calitate, efectuate de o echipa medicala cu experienta, cu ajutorul tehnologiei SPECT/CT, ce are la baza utilizarea unui echipament de ultima generatie - aparatul Siemens Symbia Intevo Bold.

Acesta reprezinta o platforma ultra-performanta, care asigura acuratetea investigatiei cu o doza minima de iradiere.

Investigatiile de medicina nucleara au un rol indispensabil in obtinerea unui diagnostic sigur, stabilirea planului optim de tratament pentru pacient, precum si in monitorizarea leziunilor si evaluarea raspunsului la tratament, in cazul pacientilor oncologici”, a declarat dr. Ruxandra Vladescu, Medic Primar Radiologie si Imagistica Medicala, Medicina Nucleara, Sef Departament Medicina Nucleara, Centrul Oncologic Sanador.

Procedura este una non-invaziva si nedureroasa. Pacientului i se administreaza intravenos o substanta radioactiva numita “trasor”, care se distribuie la nivelul organului ce urmeaza a fi examinat.

Ulterior, corpul pacientului este scanat cu ajutorul echipamentului SPECT-CT (single photon emission tomography), care detecteaza radiatiile, obtinandu-se imagini functionale si morfologice ale organelor/tesuturilor explorate.

Doza de radioactivitate administrata pacientului este controlata, minima si calculata in baza datelor personale ale acestuia, asigurandu-se astfel o calitate deosebita a investigatiei, cu afectarea minima a starii de sanatate a pacientului.

Departamentului de Medicina Nucleara al Centrului Oncologic Sanador functioneaza dupa recomandarile si ghidul procedurilor Societatii Europene de Medicina Nucleara.

Centrul Oncologic Sanador asigura pacientilor o gama complexa de servicii moderne si integrate de diagnostic, tratament al cancerului si urmarire post-terapeutica, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi si continua, oncologie medicala, radioterapie, brahiterapie, medicina nucleara, SPECT CT si terapie izotopica, impreuna cu cele mai performante echipamente si tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogata experienta in domeniu.

Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune astfel de bloc operator la standarde internationale (fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3-4, asigurand protectie impotriva infectiilor intraspitalicesti), anestezie si terapie intensiva, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante.

Despre SANADOR:

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, detinand cel mai mare spital clinic privat din tara, clinici, laboratoare de analize medicale si puncte de recoltare, radiologie imagistica medicala de top, si acum, o noua aripa reprezentata de Centrul Oncologic Sanador, integrat Spitalului Clinic Sanador.


Citeste si despre:

Analize medicale recomandate barbatilor peste 60 de ani Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase Marirea buzelor - tehnici si riscuri ale interventiei Kava Kava - beneficii, efecte adverse si administrare Supraproteza totala cu magneti Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Contract cadru 2009 Deviatia de sept - cauze, simptome, tratament 5 metode prin care putem invinge anxietatea Nasterea prin cezariana - factor de risc pentru astm? Ablatia prin cateter
Cere sfatul medicului ×