Au fost descoperite 21 de medicamente care ar putea trata noul coronavirus

Publicat: 30 Iulie 2020 | Actualizat: 30 Iulie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Studiu: au fost descoperite 21 de medicamente care ar putea trata noul coronavirus

O echipa de oameni de stiinta, condusa de Sumit Chanda, profesor la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute, a identificat 21 de medicamente existente care ar putea bloca replicarea virusului SARS-Cov-2. Studiul publicat in Nature.com, releva faptul ca mai multe medicamente imbunatatesc activitatea Remdesivirului, tratamentul standard folosit in prezent pentru pacientii cu COVID-19.

Oamenii de stiinta au analizat unul dintre mai multe medicamente cunoscute pentru actiunea lor de a boca replicarea noului coronavirus si au descoperit 100 de molecule cu activitate antivirala confirmata in testele de laborator. Dintre acestea, 21 de medicamente s-au dovedit a fi eficiente in concentratii care ar putea fi administrate in siguranta persoanelor infectate cu COVID-19. Patru ar functiona in sinergie cu Remdesivir, unul dintre cele mai eficiente si folosite tratamente pentru pacientii cu coronavirus.

Profesorul Sumit Chanda sustine ca Remdesivirul scurteaza cu succes perioada de recuperare pentru pacientii din spital, insa nu este un tratament care sa functioneze in cazul tuturor pacientilor.

Acesta sustine ca este necesara gasirea urgenta a unor medicamente, deja disponibile, care sa poata completa tratamentul cu Remedesivir, dar si care sa poata fi administrate profilactic sau la primul semn al infectiei cu COVID-19.

Asadar, la cele 21 de medicamente care ar putea fi folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, oamenii de stiinta au descoperit urmatoarele:

- 13 medicamente au fost analizate anterior in studii clinice pentru alte indicatii si ca s-a dovedit a fi eficiente in concentratii care ar putea fi administrate in siguranta pacientilor infectati cu COVID-19;

- 4 medicamente au actionat in sinergie cu Reemdesivir;

- 2 medicamente, cunoscute ca si astemizol (pentru alergii) si clofazimina (pentru lepra) sunt deja aprobate de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA), iar Remdesivir a primit deja autorizatie pentru utilizarea de urgenta in cazul infectiei cu noul coronavirus.

Se transmite noul coronavirus prin ochi?

Chiar daca au trecut mai bine de sapte luni de la debutul pandemiei de COVID-19, exista inca multe intrebari legate de acest virus la care nu se cunoaste raspunsul. Se stie, insa, ca noul coronavirus se poate transmite si prin contactul cu ochii.

Acest aspect a fost explicat recent de catre Dr. Anthony Fauci, expert epidemiolog in cadrul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite, intr-un interviu pentru ABC News. Dr. Anthony Fauci recomanda sa ne protejam ochii impotriva coronavirusului purtand ochelari, chiar si viziere in unele cazuri.

Conjunctiva (mucoasa ochiului) este o poarta de intrare a virusului in corp, la fel si mucoasa nazala si bucala. Nu in zadar specialistii ne recomanda sa ne spalam pe maini foarte bine inainte sa ne atingem ochii, nasul sau gura si sa pastram distanta de cel putin 1 metru fata de cei din jur.

In plus, pe langa faptul ca ne poate proteja de virusurile care se transmit pe calea aerului, o pereche de ochelari ne impiedica sa ne atingem ochii atunci cand nu ne-am spalat sau dezinfectat mainile.

1.356 cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore din peste 23.000 de teste

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 1.356 cazuri noi de coronavirus din 23.346 testari. 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Pana astazi, au fost confirmate, in total, 49.591 de cazuri de persoane infectate cu COVID–19. Dintre acestia, 26.609 pacienti au fost declarati vindecati si 4.005 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

De asemenea, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 35 de decese (18 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Botosani, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Iasi, Maramures, Suceava, Timis, Valcea, Vaslui si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 20-29 ani, 1 deces la categoria 30-39 ani, 1 deces la categoria de varsta 40-49 ani, 1 deces la categoria de varsta 50-59 ani, 12 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 6 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 12 decese la categoria de peste 80 de ani. Decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre acestia, la ATI sunt internati 402 pacienti. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.177.630 de teste.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Bucuresti (223 cazuri in ultimele 24 ore) si judetele Arges (103 cazuri) si Prahova (78 cazuri).

Surse:

https://www.nature.com/articles/s41586-020-2577-1
https://www.health24.com/Medical/Infectious-diseases/Coronavirus/study-identifies-21-existing-drugs-that-could-treat-covid-19-20200728-4
https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200724104221.htm

https://www.forbes.com/sites/brucelee/2020/07/30/did-dr-fauci-recommend-wearing-eye-shields-goggles-for-covid-19-coronavirus/#547c2e0fda2e
https://abcnews.go.com/US/dr-fauci-wear-goggles-eye-shields-prevent-spread/story?id=72059055


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Reduce oboseala si extenuareaReduce oboseala si extenuarea

Citeste si despre:

Medicamente care pot cauza impotenta

7 alimente care ar putea fi inselatoare

Gura uscata noaptea? Care ar putea fi cauzele?

5 afectiuni pe care le puteti trata toamna aceasta la Ana Aslan Health Spa in Eforie Nord

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Cum se manifesta infectiile cu paraziti intestinali?

Cum putem trata cu succes migrenele

De ce apare surditatea si cum o putem trata

Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?

Alimente si medicamente care nu trebuie amestecate